Dit is de goedkoopste stad in Europa deze herfst

Redactie Lonely Planet
Dit is de goedkoopste stad in Europa deze herfst

Als je dit najaar graag nog een Europees stedentripje wilt maken zonder al te veel geld uit te geven, dan is Belgrado de beste optie. 

De Post Office Travel Money City Costs Barometer heeft net het rapport voor 2018 gepubliceerd waaruit blijkt dat de Servische hoofdstad de goedkoopste stad van Europa is voor een weekendje weg in de herfst. Een reis naar Belgrado in het najaar kost ongeveer €165 en een etentje voor twee personen inclusief een fles huiswijn €35.

In het rapport werden prijzen berekend en vergeleken van een overnachting van twee nachten in een driesterrenaccomodatie in het eerste weekend van oktober in 46 Europese steden. Daarnaast werd er gekeken naar prijzen van standaard reisbenodigdheden als een kop koffie, een glas wijn, een ticket voor het openbaar vervoer, toegang tot een grote kunstgalerij, de prijs van een avondmaaltijd en die van een bustour door de stad. 

Op nummer twee van de lijst staat Krakau in Polen, een reis kost daar ongeveer €187. Vilnius in Litouwen eindigde op de derde plaats, waar een weekendje weg zo’n €186 kost. De duurste stad van het lijstje is Amsterdam: een weekend kost daar gemiddeld €590. Kijk hier voor het volledige City Costs Barometer report.

Openingsbeeld: mareandmare / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram