De parels van Teheran

Jasmijn Wijnbergen

De Iraanse hoofdstad Teheran is een buitengewoon mooie stad. Hoewel het altijd druk is in deze miljoenenstad zijn er genoeg plekken waar je de drukte kunt ontvluchten. Geniet van de gastvrijheid van de Teherani en ga op ontdekkingsreis.

Overweldigend paleis | Foto: kickimages / iStock

Golestan Paleis

Het Golestan Paleis in Teheran is een overweldigend gebouw. Al in de zestiende eeuw werd het paleis gebouwd en vandaag de dag geeft het een interessant inkijkje in het Iraanse adellijke leven. In het paleis zijn verscheidene musea gevestigd die vol staan met allerhande pracht en praal. Loop door de schitterende tuin met meerdere zwembaden en laat je overrompelen door de schoonheid van dit prachtige paleis.

Darband 

Wie de drukte van Teheran wil ontvluchten moet naar de buitenwijk Darband gaan. Deze bergachtige wijk ziet er heel anders uit dan het centrum van de Iraanse hoofdstad. Overal vind je traditionele restaurants en gezellige terrassen, geïncorporeerd in het landschap. Een trip naar Darband is de uitgelezen kans om lekker te ontspannen en te genieten van de natuur.

Grand Bazaar | Foto: Leonid Andronov / iStock

Grand Bazaar

Ervaar de nostalgische marktcultuur in het chaotische Teheran door een bezoek te brengen aan de Grand Bazaar. In het hoge gebouw heerst, ondanks de bedrijvigheid, een ontspannen sfeer. Je vindt er van alles, van kleurrijke sjaals en sierraden tot met de hand vervaardigde tapijten. Wil je even tot rust komen, ga dan naar een van de vele theehuizen of restaurantjes in het marktgebouw. 

Borj-e Milad 

Behoefte om Teheran vanuit een ander perspectief bekijken? Breng dan een bezoek aan Borj-e Milad. Vanuit deze 435 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het beste moment om deze toren te bezoeken is aan het einde van de middag. Zo zie je de stad nog als het licht is, maar zie je het ook langzaam donker worden. Met een beetje geluk kun je genieten van een waanzinnige zonsondergang.

Openingsbeeld: