Culi Dublin – eet en drink je een weg door de Ierse hoofdstad

Sara van Geloven
Culi Dublin – eet en drink je een weg door de Ierse hoofdstad

Denk je bij Iers eten nog steeds aan lamsstoofpot en aardappelen? Na een bezoek aan de Ierse hoofdstad weet je wel beter! We zetten een aantal van de smakelijkste adresjes in Dublin voor je op een rij.

Brother Hubbard – voor de brunch 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door brother hubbard north (@brother_hubbard_north) op

Deze topper voor de brunch (geserveerd van 8 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags) heeft twee locaties in de stad, op de noord- en de zuidoever. De locatie aan Capel Street werd midden in de economische crisis geopend en was – tot de verbazing van de eigenaren Garred Fitzgerald en James Boland zelf – gelijk een daverend succes. Het restaurant serveert verse, creatieve en door het Midden-Oosten geïnspireerde gerechten, vaak vegetarisch, zoals Turkse eieren met gegrilde paprika, opgeklopte feta en kalamata-olijven, of avocado en kikkererwten op toast met gerookte maple-kokosnoot crisps.

Murphys Ice Cream – voor het ijs

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Murphys Ice Cream (@murphysicecream) op

Hier vind je het lekkerste ijs in Ierland. Murphys Ice Cream begon in het kustdorpje Dingle, waar de eigenaren Seán en Kieran Murphy met de romige melk van de lokale Kerry-koeien aan de slag gingen om ijs met bijzondere smaken te creëren. In het filiaal aan Wicklow Street in Dublin staat vandaag de dag bijna altijd een rij, maar de ijsjes zijn het wachten meer dan waard. Vraag om een paar van de exotische smaken, zoals Brown Bread, Irish Coffee en Dingle Gin, te proeven voordat je een keuze maakt. Het Dingle Sea Salt-ijs is gevaarlijk lekker.  

Klaw – voor oesters

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Klaw By Niall Sabongi (@dublinklaw) op

Je zou deze hole-in-the-wall zo voorbijlopen, maar viszaak Klaw in de beroemde, rumoerige wijk Temple Bar is dé plek voor verse oesters. Chef Niall Sabongi heeft de zee naar hartje Dublin gebracht en serveert schalen vol verse vis, garnalen, mossels en oesters uit Galway Bay die op drie manieren zijn bereid: “naked”, “dressed” en “torched”. Tussen 5 en 6 uur is het Oyster Happy Hour; een goede tijd om de ergste drukte in de buurt voor te zijn en om – als het weer meezit – buiten op de hoge stoelen in het zonnetje te genieten van de verrassend lekkere combinatie van oesters en Guinness.

The Royal Oak – voor een traditionele pubervaring

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Old Royal Oak (@the_old_royal_oak) op

Deze pub in Kilmainham ligt wat verder van het centrum af, maar dat is nou net de charme. Je hebt hier het gevoel een traditionele country pub binnen te stappen en in het weekend is de bar afgeladen met locals. Eigenaresse Dee Costello nam de pub over van haar vader, maar The Royal Oak zelf heeft nog een veel langere geschiedenis. 180 jaar geleden werden er al perfect getapte pints geserveerd en dit is gelukkig nooit veranderd.

Meer Dublin? Beleef een perfect weekend in de Ierse hoofdstad!

Openingsbeeld: Angelafoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram