Beleef een weekend Antwerpen

Redactie Lonely Planet

Op nog geen half uurtje van de Nederlandse grens bevindt zich een van de leukste steden van België. In het hippe Antwerpen kan je terecht voor al je shopbehoeften, heerlijke biertjes, uitstekend eten en heel veel gezelligheid. Tijd voor een citytrip!

Hotel Franq

Op loopafstand van praktisch alles in Antwerpen ligt hotel FRANQ. FRANQ (vernoemd naar de Belgische Franken) bevindt zich in een voormalig bankgebouw en je kunt er in de kelder nog steeds de oude kluis bewonderen. In dit mooie neoklassieke gebouw vind je verder een heerlijk restaurant, een gezellige bar en comfortabele kamers waar je je even helemaal terug kunt trekken (hotelfranq.com).

Exotische markt

Op de Oudevaartplaats is er elke zaterdag markt. En niet zomaar één: je kunt op de “exotische zaterdagmarkt” terecht voor meer dan alleen groente en fruit. Het standaard aanbod wordt verrijkt door tal van lekkere eetstalletjes, waar je de wereld rond kunt reizen in smaken én je tussen de locals kunt mengen om in het zonnetje kunt genieten van een glas (of zelf meegebrachte fles) wijn (elke zaterdag van 8.00 tot 16.00; Oudevaartplaats).

MAS

Sinds zijn opening in 2011 is het Museum aan de Stroom (MAS in het kort) een Antwerps icoon geworden. Het bijzondere museumgebouw bevindt zich in de oude haven op het Eilandje, een wijk die zich de laatste jaren heeft ontpopt tot een van de hipste van de stad. Je kunt gratis het dak op om te genieten van het uitzicht over de stad, maar bewonder ook zeker een deel van de 500.000 museumstukken die het MAS rijk is (mas.be). 

Frites Atelier

Wanneer we in België zijn, eten we frites. Maar in Antwerpen dan toch wel frites van de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman. In dit Belgische filiaal van het Frites Atelier vind je de lekkerste combinaties, zo kan je Frans Mimolette kaas en Truffel mayonaise als topping krijgen. Maar gewoon een portie patat met een van de vijf sauzen (béarnaise, classic, Asian curry, truffel en andalouse) is ook al heerlijk (fritesatelieramsterdam.com).

Openingsbeeld: pigprox / iStock