3x stadswandeling Hongkong

Redactie Lonely Planet

Hongkong is een stad vol uitersten: aan de ene kant vind je er enorme highrisegebouwen, te danken (of te wijten) aan het westerse kapitalisme, aan de andere kant vind je hier nog traditionele Chinese gebruiken en boeddhistische monniken. Als je even verder kijkt dan de hoogbouw vind je nog veel prachtige natuur in en rondom de stad, van schitterende baaien tot hoge bergen. Ontdek de stadstaat met deze drie wandelingen.

Dit artikel verscheen in het meinummer van 2022 van Lonely Planet magazine. Wil je meer reisinspiratie opdoen? Bestel het magazine hier

Het Kowloon Reservoir. Chunyip Wong / iStock

Eagle’s Nest

Afstand: 4 kilometer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Begin de wandeling bij het Kowloon Reservoir. Vanaf hier beklim je de Golden Hill Road en Piper’s Hill Road totdat je op de Eagle’s Nest Nature Trail komt. Het wandelpad is lekker beschut met veel schaduw, en omdat het pad niet erg steil loopt is het een makkelijke tocht. Hou vooral je oren en ogen open, want er zitten veel aapjes in deze bossen. Volg deze trail via het stenen pad langs het water richting MacLehose Trail Section 5. Hier kun je even stoppen om te genieten van het panorama dat voor je ligt, met de Kowloon onder je. Vervolg je weg over de Eagle’s Nest en ga op zoek naar de ooit met uitsterven bedreigde Hemelboom. Hier kun je ook het bijzondere Shiuyingbamboe vinden, dat nergens anders ter wereld te vinden is. De trail eindigt bij de bushalte op Tai Po Road. 

De Leaping Dragon Walk brengt je langs de grillige kustlijn van Hongkong. Chunyip Wong / iStock

Leaping Dragon Walk

Afstand: 7 kilometer
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ontdek de grillige kustlijn van Hongkong met deze heerlijke wandeling. Begin bij Siu Sai Wan Promenade, hier begint de Leaping Dragon Walk. Volg het wandelpad richting Pottinger Peak View Compass. Geniet onderweg van vogelgezang en het gekletter van het water en stop onderweg bij de prehistorische rotstekeningen van Big Wave Bay. Wandel verder langs de stranden totdat je eindigt bij het populairste strand van Hongkong, Shek O. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht op de kleine eilandjes uit de kust.

Lamma Island

Afstand: 5 kilometer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Lamma is het op twee na grootste eiland van Hongkong en een culinaire hotspot. Van traditionele vis tot de Franse keuken: hier vind je alles. Begin de wandeling bij Sok Kwu Wan, een baai met heerlijke visrestaurants voor verse coquilles of krokant gefrituurde inktvis. Wandel richting een van de drie Tin Hau-tempels op het eiland voordat je doorloopt naar Hung Shing Yeh Beach. Mocht je nog trek hebben dan kun je hier vaak mais van de barbecue en bevroren ananas kopen als snack. De laatste stop is Yung Shue Wan. Kies hier een van de restaurantjes uit om te dineren bij zonsondergang.

Openingsbeeld: Chunyip Wong / iStock