Welkom in Granada


Granada druipt van de fotogenieke elegantie met ansichtkaartwaardige plekken op elke hoek van de straat. Vele reizigers gebruiken de stad als basis om tenminste een dag van kerk naar kerk te hoppen over de kasseien in het stadscentrum en begeven zich daarna richting het platteland voor bezienswaardigheden in de buurt.

Net buiten de stad kun je op avontuur naar de prachtige waterwereld van de Las Isletas archipel, de geweldige stranden van het schiereiland van Asese. De vulkaan Mombacho heeft wandelpaden en een vlinderreservaat, om nog maar niet te spreken van de hot springs die je aan de voet van de vulkaan kunt vinden. De Laguna de Apoyo is ook een must-see: met haar heldere wateren en rustgevende lodges is deze locatie een uitstekende natuurlijke plek om tot rust te komen.

Cultureel nieuwsgierige reizigers kunnen overwegen om een reisje te plannen naar community-tourism activiteiten in nabijgelegen dorpjes, zoals Nicaragua Libre, of naar het Nationaal Park Archipiélago Zapatero, waar een bijzonder indrukwekkende collectie van rotstekeningen en standbeelden te vinden is. 

Openingsbeeld: simon_dannhauer / iStock