Welkom in Antigua


Dankzij de zeldzame schoonheid, grootse geschiedenis en levendige cultuur blijft Antigua een favoriete bestemming in Guatemala.

De voormalige hoofdstad maakt indruk met zijn grote verzameling koloniale relikwieën in een prachtige omgeving. De façades in het straatbeeld hullen zich in pastelkleuren onder de drie nabijgelegen vulkanen. Veel van de oude kerken en stadsgebouwen zijn prachtig gerenoveerd, terwijl andere gebouwen hun afgebrokkelde charme behouden met ruïnes verspreid over parkachtige gebieden in de stad.

Antigua is dankzij de vele Spaanstalige scholen die er opereren een mondiale hotspot. Het weet echter het karakter van een typisch Guatemalaanse stad te behouden. De kerken, pleinen en markten gonzen van de activiteit. Buiten de stad bieden inheemse gemeenschappen, koffieplantages en vulkanen ruimschoots de kans voor ontdekkingstochten.

De onvervalste kwaliteit van Antigua ligt echter in zijn veerkracht. Ondanks aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en overstromingen, gevolgd door leegloop, beleeft de stad een wederopstanding van formaat, gevoed door de trots van de inwoners. 

Openingsbeeld: THEPALMER / iStock

Laat je inspireren