Welkom in San Salvador


San Salvador, omgeven door groene vulkanen, is bijzonder fraai vergeleken met andere hoofdsteden in Centraal-Amerika. De lommerrijke voorsteden geven de aanzet voor een prettige ontdekkingstocht te voet. De galerijen en musea zijn opvallend voor zo’n bescheiden stadje. De grote inkomensongelijkheid in San Salvador zorgt er echter voor dat de misdaad met bruut geweld bedreven wordt, met als gevolg dat een aantal buurten ten oosten van de stad absoluut niet veilig zijn voor reizigers.

In plaats daarvan kun je het hippe nachtleven van Zona Rosa en de winkels en cafés in Colonia Escalon bezoeken. Ook kun je de bedrijvige centro markten induiken, alwaar reizigers met aanstekelijke gastvrijheid worden begroet.

Het is echter de locatie die San Salvador zo bijzonder maakt. De stad heeft zowel de oceaan als de bergen binnen handbereik. De locatie biedt een uitstekende basis voor een dagtrip naar de vulkaan El Boquerón, het kunstdorpje Panchimalco of het heuvelachtige district Los Planes de Renderos. Het is ook mogelijk een langere tocht naar La Costa del Bálsamo en de Ruta de las Flores te maken. 

Openingsbeeld: helovi / iStock