Ontdek Costa Rica


Alle paden in Costa Rica leiden naar watervallen, mistige kratermeren en door jungle omgeven verlaten stranden. Of je nou te paard, te voet of met een kajak op pad gaat, in Costa Rica zijn talloze avonturen te beleven.

Outdoor avonturen

Maak wandeltochten in het regenwoud langs hooggelegen paden, vaar over wildwater stroomversnellingen, roetsj met een kabelbaan door de omgeving, ga lekker surfen, of hang lekker ontspannen in de zon - het kan in Costa Rica allemaal. In de nationale parken kan de reiziger een kijkje in het leven van een tropisch regenwoud nemen, of sudderende vulkanen van dichtbij bekijken. Kan je niet kiezen? Dat maakt niet uit, want Costa Rica is namelijk zo compact dat je tijdens een korte trip langs al deze avontuurlijke activiteiten kunt plannen.

De vredige ziel van Centraal Amerika

Costa Rica als het centrum voor eco- en avonturentoerisme centrum in Centraal Amerika veel te bieden. Dit bijzondere land heeft een uitstekende infrastructuur en neemt veel initiatieven om de omgeving te behouden. Daarnaast is het land zich sinds 1948 steeds meer gaan richten op onderwijs, gezondheidszorg en het milieu in plaats van op het leger. Tegenwoordig is Costa Rica de vredige groene juweel van de regio. Meer dan een vierde deel van het land helpt met het beschermen van de omgeving en de biodiversiteit is hier groter dan de biodiversiteit in de USA en Europa bij elkaar.

Wild Life

Het wildlife in Costa Rica is een soort karikatuur: zwavelborsttoekans loeren naar je vanuit hoge bomen en rode ara’s zoeven luidruchtig voorbij. Als je goed kijkt zie je een luiaard op een boom zien liggen of een kaaiman door een moeras zwemmen. Wanneer je goed luistert, zal je bladeren horen ritselen door langs klimmende kapucijnaapjes of opschrikken van het spookachtige geluid van een brulaap. Ondertussen vliegen blauwe vlinders vliegen langs bomen die bedolven zijn onder de orchideeën. Verderop zwemmen tropische gekleurde vissen, haaien, roggen, dolfijnen en walvissen langs de kust.

Het pure leven

De Costa Ricanen, die zichzelf Tico’s noemen, zijn trots op hun paradijs. Zij verwelkomen hun gasten graag en helpen hen om het ontspannen ritme van la pura vida (het pure leven) te leren kennen. Dit aanstekelijke motto ligt ten grondslag aan de aantrekkingskracht van Costa Rica, dat er op eenvoudige doch doordringende wijze in slaagt mensen tot rust te laten komen en te genieten van hun reis. Het land heeft niet voor niets de hoogste kwaliteit van leven in Centraal Amerika- de perfecte golven, zonsondergangen en stranden maken inderdaad het pura vida

Openingsbeeld: Bee-individual / iStock