Welkom in San Juan en omstreken


San Juan is gesticht in 1521. Dit maakt het de op één na oudste Europese nederzetting op het Amerikaanse continent en het oudste in het rechtsgebied van de VS. Het oude stadje is gevestigd op een piepklein eilandje dat de toegang tot de haven bewaakt en werd bijna een eeuw voor het arriveren van de Mayflower in het hedendaagse Massachusetts ingehuldigd. Vandaag de dag is het een historische wonderstad die gevoed wordt door een dynamische combinatie van historische authenticiteit en moderne energie.

Als je voorbij de vijf meter dikke, oude stadsmuren kijkt zie je dat San Juan meer is dan alleen een collectie van gepolijste artefacten uit het koloniale tijdperk. Het is ook een mozaïek van aldoor veranderende buurten zoals Santurce, die een rauwe vitaliteit uitademt dankzij de vele galerijen, voortreffelijke restaurants en het caféleven dat ‘s nachts de straten overneemt.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de stranden. Fluweelzachte zandbanken tekenen het noorden van San Juan, vanaf het stijlvolle Condado tot het van resorts vergeven Isla Verde. Een uur na landen kun je al de azuurblauwe zee in duiken.

Openingsbeeld: KenWiedemann / iStock