Maak kennis met Kingston


Kingston is het culturele en economische hart van Jamaica, een levendige smeltkroes van muziek en politiek. Deze stad, die tussen de Blue Mountains en ’s werelds zevende grootste haven in ligt geperst, overdondert je met haar omvang, lawaai en verkeer. Net zoals een bord spicy jerk en een slok Red Stripe-bier, is een bezoek aan Kingston een must om het moderne Jamaica te ervaren.

Kingston is een gespleten stad. In de binnenstad vindt je historische gebouwen, het gerechtshof, banken, markten en een van de grootste kunstmusea van de Caraïben. De Parade vormt het centrum van de sjofele, maar charmante binnenstad, die tot aan een park in langs het water loopt. In het westen liggen de getto’s van Trench Town en Tivoli Gardens, waar de huizen vaak niet voorzien zijn van stromend water en criminaliteit hoogtij viert.

Helemaal anders zijn de buitenwijken, waar je de beste hotels en restaurants van de stad vindt. Met name New Kingston, met zijn cluster van grootse gebouwen rond Emancipation Park, is de moeite waard. Dankzij de aanwezigheid van twee grote trekpleisters, het Bob Marley Museum en Devon House, en zijn diplomatieke en commerciële status zien de buitenwijken zichzelf verzekerd van een onmiskenbaar kosmopolitisch gevoel. Verder, in de uitlopers van de stad, bevinden zich de exclusiefste wijken van Kingston, met indrukwekkend uitzicht over de stad.

De binnen- en buitenwijken vermengen zich zelden, maar samen vormen zij een boeiend, al dan niet chaotisch, geheel. Kingston is nooit saai – waar wacht je nog op?

Openingsbeeld: BenHettrick / iStock

Laat je inspireren