Welkom op Curaçao


Curaçao combineert handelsverkeer met het oude Willemstad (Unesco Werelderfgoed) en een toegankelijke schoonheid, die te danken is aan de verborgen stranden langs een weelderige kust. Het is een wilde mix van stedelijke waanzin, schitterende vergezichten en een aanstekelijke levenslust.

Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. In het centraal gelegen Willemstad bevinden zich fascinerende oude gebouwen en uitstekende musea. Restanten van plantages tekenen het platteland – sommige zijn nu parken. De westkust heeft vele mooie, kleine stranden, waar je heerlijk kunt duiken, snorkelen of lekker luieren. 

De economie van Curaçao zit in een stijging, ook buiten het toerisme. Willemstad heeft daarom afgezien van het historische centrum ook veel fabrieken, eentonige wijken en soms slecht verkeer. Reizigers tegemoetkomen is hier niet het primaire doel, maar als je op zoek bent naar een Caribisch eiland dat druk bezig is met het bepalen van zijn eigen tempo, dan is Curaçao echt iets voor jou. 

Openingsbeeld: chrisuk1 / iStock