Welkom in Bermuda


De eilandengroep Bermuda, badend in de zwoele turquoise Sargassozee, wordt omringd door verraderlijke riffen die deze plek een van de beste duikplekken ter wereld maken.

Het eiland staat vol pastelkleurige huisjes en statige herenhuizen, versierd met weelderig groen, zoete frangipani en prachtige bougainville. Hun witte daken hebben de vorm van een trap om regenwater op te vangen. Dit alles geeft Bermuda het gevoel van een stukje landelijk Engeland, maar dan in een warmer klimaat.

Maar de eilandengroep is veel diverser. Zo bestaat Bermuda uit een unieke culturele mix van Brits, Noord-Amerikaans, Afrikaans, Portugees en West-Indiaas. Ondanks de kleine afmetingen van deze eilandengroep – slechts 32 bij 3 kilometer – is er een hoop te beleven. Musea en kunstgalerijen zorgen voor een stedelijk tintje en voor geschiedenisfanaten zijn er veel forten te bekijken. De wisselende geografische eigenschappen van het gebied maken het een perfecte plek voor diverse watersporten. Ook kun je er uitstekend wandelen, golfen of luieren op een prachtig roze zandstrand.

Openingsbeeld: sbonk / iStock