Welkom op de Caribische eilanden


De Caribische eilanden zijn een explosie van kleur en geuren. In de Caraïben vind je meer dan 7000 waanzinnige eilanden. 

Een explosie van kleur, door stranden omkaderd en in rum geweekt – het Caribisch gebied is een vrolijke groep eilanden met een grote aantrekkingskracht voor reizigers. Het gebied is voortdurend in beweging: er gebeurt altijd veel in de muziek en politiek, maar ook orkanen en overstromingen houdt het gebied alert. De Cariben bieden een levendige en bedwelmende overdaad aan mensen en plaatsen, verspreid over 7000 eilanden (waarvan minder dan 10% bewoond is). Maar naast alle overeenkomsten zijn er ook duidelijke verschillen. De grote strook eilanden rond de Caribische Zee, spreken elkaar op grote en kleine manieren tegen. Is er een groter contrast dan tussen het bruisende Barbados en diens buurman, het ogenschijnlijk ongerepte St. Vincent? Of tussen het booming, overwegend Britse St. Kitts en het slaperige Nederlandse buureiland Sint Eustatius, slechts een smal kanaal verderop?

Natuurlijke staat van geluk

Azuurblauwe zeeën, witte stranden, groene bossen die zo kleurrijk zijn dat ze eigenlijk pijn doen aan je ogen – er is niets subtiel aan het Caribische landschap. Onder water vind je vissen en koralen in alle kleuren van de regenboog. Voel het zand tussen je tenen op een van de duizend picture-perfect stranden. Bewandel een smaragdgroene wildernis en ontdek de accenten van rode orchideeën en gele papegaaien. Outdoor avonturiers halen hun hart op bij het zien van de ongerepte natuur op eilanden als Dominica, of bij de iconische, weelderige Piton-bergen van St. Lucia, die enthousiaste klimmers niet kunnen weerstaan.

Het leven in technicolor

De grote hoeveelheid kleuren is aanstekelijk. Wanneer bezoekers het vliegtuig uitstappen laten ze hun grauwe outfits achter en dompelen ze zich onder in het Caribische palet. Slenter over het zand en houd halt bij een strandbar die meer wegheeft van een ontplofte verffabriek- van de opzichtige inrichting tot de rumpunch in je glas. Zelfs het eten is er kleurrijk, met producten in alle kleuren van de regenboog, die de lokale markten verfraaien. Ook zie je elke tint terug op intense verkleedfestiviteiten zoals carnaval, die in de hele regio maar met name in Trinidad gevierd worden. Glorieus Cuba en voodoo-liefhebbend Haïti staan bovenaan verlanglijstjes van reizigers die op zoek zijn naar unieke culturele ervaringen en Unesco Werelderfgoedparadijzen.

Kies je eigen avontuur

Je kan hier op allerlei manieren eilandavonturen beleven. Met zo veel eilanden, stranden, culturen, smaken en golven om uit te kiezen, is dit een waar vakantieparadijs. Lekker niets doen op het strand, feesten in een resort, een nieuwe gemeenschap ontdekken, eilandhoppen, onder water wonderen ontdekken of erboven de perfecte golf pakken, genieten van een eeuwenoude cultuur of je innerlijke piraat vinden... Alles is mogelijk op de Caribische eilanden. 

Openingsbeeld: apomares, FGorgun, jacquesvandinteren / iStock