In deze Aziatische stad kun je het goedkoopst overnachten

Redactie Lonely Planet

Ben je op zoek naar een goedkope plek om te overnachten tijdens je volgende reis? Dan kun je het beste afreizen naar Kuala Lumpur, Maleisië.

Campsy, een boekingssite voor campings, heeft van meer dan 200 steden en regio’s in de wereld prijzen van accomodaties vergeleken. Er werd gekeken naar zowel hotels en hostels als campings, Airbnb en Homeway. Uit het onderzoek bleek dat de hoofdstad van Maleisië het goedkoopst is. Een hostel kost daar ongeveer €7,37, een woning ongeveer €57. Voor een vijfsterrenhotel betaal je rond je €258. De top 5 van steden met de goedkoopste overnachtingen zijn: Kuala Lumpur, Skopje (Macedonië), Tirana (Albanië), Antalya (Turkijke) en Sofia (Bulgarije). Alle steden hebben ongeveer dezelfde prijzen voor een vijfsterrenhotel, met een gemiddelde prijs van €248 in Antalya en €287 in Sofia. Een woning huren bij Airbnb is het goedkoopst in Skopje: €32 en Tirana: €33. 

Houd je van wat meer luxe? De vijf steden met de duurste overnachtingen zijn: Monte Carlo (Monaco), St. Tropez (Frankrijk), Reykjavik (IJsland), San Francisco (VS), New York (VS). 

Openingsbeeld: fotoVoyager / iStock