Gratis in Los Angeles

Redactie Lonely Planet

Los Angeles mag dan wel de speelplaats van 's werelds rich and famous zijn, ook als je niet zo veel te besteden hebt als de gemiddelde inwoner van de Hills hoef je je hier geen minuut te vervelen. The City of Angels staat bomvol natuurschoon, bijzondere architectuur en andere bezienswaardigheden die voor helemaal niets te bezoeken zijn. 

We sommen een aantal ervaringen die je niets kosten voor je op. Meer lezen? Het volledige artikel lees je in het aprilnummer van Lonely Planet magazine. Bestel 'm hier

Het strand

Met meer dan een dozijn stranden in Los Angeles County en zelfs nog meer in het nabijgelegen Ventura County (in het noorden) en Orange County (in het zuiden), kun je makkelijk meer dan 20 gratis dingen doen door simpelweg alle vrij toegankelijke openbare stranden in de omgeving te ontdekken. Blijf als je weinig tijd hebt bij de hoogtepunten: de pier in Santa Monica met het populaire reuzenrad en draaimolen, de getijdenpoelen en uitzicht op de kustlijn in Malibu, en voor een kunstscène en mensenkijken ga je naar Venice Beach.

Het museum

Het Broad Contemporary Art Museum, een gratis museum dat ook wel The Broad wordt genoemd, staat niet alleen bekend om zijn immer populaire Infinity Mirror Rooms maar ook om zijn moderne collectie met onder meer werken van Andy Warhol, Barbara Kruger, Jeff Koons en meer. The Broad is ook het bezoeken waard als je er al eens eerder bent geweest, want van de 2.000 naoorlogse werken uit de collectie worden er steeds slechts 250 tegelijk getoond. Bonus: de buitenkant van het gebouw is ook zeker een foto waard.

De stranden zijn eindeloos in Los Angeles. Alexander Satari / GettyImages

De wandeling

Naast de honderden voedsel-, souvenir- en kunstverkopers staat de Venice Boardwalk bekend om zijn vele gratis attracties. Luister bijvoorbeeld naar livemuziek, fiets over het aangrenzende fietspad of bewonder de kleurrijke muurschilderingen die bekendstaan als de Venice Art Walls. Kijk naar skaters die hun trucjes laten zien bij het Venice Skate Park of ga naar Venice Pier, dat perfect is voor zonsondergangen. Mensenkijken doe je bij Muscle Beach Venice, de “thuisbasis van bodybuilding”, waar ook bekende bodybuilders zoals Arnold Schwarzenegger graag een bezoek brengen. Iets meer landinwaarts is er ook het opmerkelijke Venetië-bord. Het is geen verrassing dat Venice Beach op Disneyland na de grootste attractie in Zuid-Californië is, met maar liefst 30.000 bezoekers per dag.

De geschiedenis

De stad Los Angeles begon rond 1781 in Olvera Street. Hij maakt nu deel uit van het district El Pueblo de Los Angeles Historic Monument en trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Hier vind je 27 historische gebouwen die bewaard zijn gebleven; een aantal daarvan zijn als gratis musea voor het publiek toegankelijk, zoals het oudste nog bestaande huis van de stad, Avila Adobe. Olvera Street is ook een ideale plek om de Mexicaanse keuken te uit te proberen, naar livemuziek te luisteren en souvenirs te kopen.

Openingsbeeld: Sean Pavone / Shutterstock