Budgettips voor een weekendje Turijn

Redactie Lonely Planet

Turijn straalt nog steeds de koninklijke allure van weleer uit, maar je hoeft gelukkig geen grote beurs te hebben om ervan te kunnen genieten. 

Hoewel hotels best duur kunnen zijn, zeker met culturele of sportevenementen, zijn er ook genoeg budgetopties. Gelukkig zijn de prijzen niet zo gek als in andere Italiaanse steden zoals Rome of Napels. Zo ervaar je een weekendje Turijn met een budget.

Hoe er te komen

Als je goed om je heen kijkt, kun je prima goedkope vluchten vinden. Onder ander KLM vliegt van Schiphol naar Caselle Airport bij Turijn. Daar kun je een shuttle naar het centrum nemen (€7). Turijn is ook bereikbaar met de trein. Neem de Thalys naar Parijs en reis vanaf daar met een directe lijn verder naar Turijn. Ter plaatse kun je het een travel pass kopen voor het OV, maar als je fit bent kun je ook besparen en alles te voet doen, want dat kan prima in Turijn.

Beste wijken

Het bruisende Salvario is een goede optie voor reizigers met een kleine portemonnee. Het ligt niet ver uit het centrum en barst van de bars, clubs en accommodaties. Je vindt hier ook de beste hostels van de stad. Andere opties zijn Vanchliglia en Aurora, ten noorden van het historische centrum. Deze wijken zijn up-and-coming met een hippe, energieke sfeer.

Gratis

Oké, je bent er gekomen en hebt goedkope accommodatie gevonden. Wat ga je doen? De meeste kerken zijn in ieder geval gratis en hebben prachtige architectuur en kunstwerken tot hun beschikking. Op de eerste zondag van de maand zijn veel musea gratis, maar je moet wel van tevoren een ticket boeken. Met mooi weer kun je door een van de groene parken van de stad wandelen en neerploffen tussen de picknickende locals. Goedkoop eten haal je op de Porta Palazzo-markt, waar je lekker vers brood en fruit haalt.

Budgettips

Trek in koffie? Drink het dan staand aan de bar, zoals de locals het doen. Je betaalt dan minder dan op een terras. Drinkwater kun je tappen bij een van de honderden groene waterfonteinen in de stad. 

Gemiddelde kosten per dag

Hostel: €25–30
Simpele tweepersoonskamer: €50–70
Public transport ticket: €1.70
Museumticket: €5–15
Bicerin (typisch Turijnse warme chocolade): €3.50–7.50
Gelato: €2.50–5
Apericena: €8–15
Diner voor twee personen: €25–30
Cocktails: €5–15

Openingsbeeld: AleksandarGeorgiev/iStock