Budget in New York City: 5 gratis musea

Redactie Lonely Planet

Een tripje naar New York gepland? Een verblijf in de stad kan aardig in de kosten lopen, maar als je slim bent kun je genoeg leuke dingen doen zonder diep in de buidel te tasten. 

1. American Folk Art Museum

Ontdek Amerikaans talent in het American Fok Art Museum. Dit gratis museum is van woensdag t/m zondag geopend en legt zich toe op kunstenaars van verschillende disciplines, uit het verleden en het heden, die minder bekend zijn maar daarom niet minder indrukwekkend.

2. National Museum of the American Indian

In het an sich al spectaculaire Alexander Hamilton U.S. Customs House uit 1907 zit tegenwoordig het National Museum of the American Indian gevestigd, onderdeel van de Smithsonian. Naast het neusje van de zalm wat betreft kunst van Inheems-Amerikanen, worden hier verhalen verteld en is er een educatief programma gefocust op kunst in plaats van geschiedenis.

Lees ook: Deze wijken in New York City zijn een bezoekje waard

3. Fashion Institute of Technology

Fashionista's gaan niet naar het het MET, maar de FIT: De Fashion Institute of Technology. Meer dan 50.000 kledingstukken worden hier tentoongesteld, van kleding uit de 18de eeuw tot kledingstukken gemaakt door studenten anno 2022.

4. Brooklyn Collective

We spelen een beetje vals, want het Brooklyn Collective is geen officieel museum, maar wel een onofficiële! Topartiesten van over de hele wereld komen hier om gebouwen op te fleuren met hun kunst. Alles wat je ziet is volkomen legaal en staat gelijk aan de kwaliteit van een museum mét een dak.

5. Bronx Museum of the Arts

Dit kleurrijke en ietwat sjofele museum gaat een dialoog aan om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Je vindt er moderne en hedendaagse kunst in alle vormen, helemaal gratis.

Openingsbeeld: Christian Mueller / Shutterstock