5x gratis in New York City

Redactie Lonely Planet

Wat citytrips betreft is New York verre van de goedkoopste stad om te bezoeken. Erheen vliegen en een accommodatie betalen is vaak al een flinke aanslag op je spaarrekening, maar eenmaal daar hoef je niet veel uit te geven. Deze vijf activiteiten in New York zijn helemaal gratis.

1. Flaneer op de High Line

De High Line is een openbaar park, maar het voelt een beetje als een soort catwalk waar New Yorkers en reizigers hun beste beentje voor zetten. De High Line was ooit een verlaten treinspoor, nu is het een park op een hoogte van 9 meter die de Meatpacking District verbindt met de galeries van Chelsea. Onderweg heb je geweldig uitzicht op de Hudson en de voetgangers onder je. 

2. Livemuziek bij Barbès

Carrières van jazzmuzikanten zoals Dizzy Gillespie en Thelonious Monk begonnen hier, in Barbès. De club ademt jazzhistorie, en een liveshow in Barbès is een must voor alle muziekliefhebbers in New York. Optredens zijn hier altijd gratis, maar een fooi wordt gewaardeerd. Net als het bestellen van een drankje.

Lees ook: 3x op pad in West-Brooklyn in New York

3. Bewonder het Vrijheidsbeeld

De beste manier om het Vrijheidsbeeld te bekijken is vanaf het water. Betalen voor een dure cruise is helemaal niet nodig, want je kunt gewoon de Staten Island Ferry nemen. Onderweg vaar je op de perfecte afstand van het beeld om de perfecte foto te maken. Voor noppes!

4. Governors Island

Neem op zaterdag of zondag voor 12.00 uur de ferry naar Governors Island (anders €3) om een kijkje te nemen op het tegenwoordig gratis toegankelijke eiland. Vanaf de kunstmatig opgeworpen heuvels heb je een fenomenaal uitzicht op de haven en je kunt er lekker rondwandelen.

5. Bezoek een brouwerij

Op zaterdag en zondag kun je gratis en voor niks aansluiten bij een tour van de Brooklyn Brewery in Williamsburg, die ieder halfuur starten vanaf 13.00 uur. Blijf even hangen in de proefzaal om een biertje te drinken (helaas niet gratis). 

Openingsbeeld: FilippoBacci/iStock