5x gratis in Ho Chi Minhstad

Redactie Lonely Planet

Bruisend Ho Chi Minhstad is een ideale low-budget bestemming in Zuidoost-Azië en daardoor ook geliefd onder backpackers; hier verslind je bijvoorbeeld voor een schijntje een kom phở aan de straatkant. Reis je met een krap budget, dan zijn er ook genoeg gratis bezigheden. Van levendige straatartiesten tot een populaire Vietnamese sport, deze gratis topactiviteiten houden je bezig in Ho Chi Minhstad.

Dit artikel verscheen eerder in het zomernummer van Lonely Planet magazine. Meer lezen? Je bestelt 'm hier!

Het icoon

Het Centrale Postkantoor met zijn neobarokke gevel en een interieur met een wetenschappelijk thema dateert uit het einde van de 19de eeuw en vervult nog steeds zijn rol. Neem een kijkje bij de vintage kaarten die op de muren van de hal zijn geschilderd en bestudeer ook de indrukwekkende tegelvloer.

De markt

De Ben Thanh-markt, geopend net voor de Eerste Wereldoorlog, ligt in een van de levendigste buurten van de stad en verkoopt vrijwel alles wat je hartje begeert. Trotseer de overvloed aan verkopers en baan je een weg door de smalle gangpaden van de markt naar een verborgen trap vlak bij de South Gate. Ga naar de kleine tempel waar verkopers bidden voor een winstgevende werkdag en geniet van het uitzicht over de markt.

Het Centrale Postkantoor in Ho Chi Minhstad. Kusch Dmitry / Shutterstock

De wandeling

De autovrije Nguyen Hue Walking Street stroomt op weekendavonden vol met straatartiesten en gezinnen die een wandeling maken. Mis het appartementengebouw op #42 niet, een ware Instagram-hotspot boordevol boetieks en trendy cafés.

De tempel

Aanhangers van het caodaïsme, een religie die is gesticht in Vietnam en elementen bevat uit het confucianisme, het taoïsme, het boeddhisme en het christendom, komen voor hun gebeden naar de kleurrijke, drie verdiepingen tellende Cao Dai-tempel. Ga de trap op (vervolgens naar links voor vrouwen, rechts voor mannen) om de grote hal te bekijken.

De activiteit

Net voorbij het belangrijkste backpackergebied van Pham Ngu Lao sluit je je aan bij een van de vele groepen die in het park een shuttle rondschoppen. Deze populaire Vietnamese bezigheid, đá câu, is als badminton voor de voeten; het in de lucht houden van de massa plastic schijven en veren lijkt makkelijk, maar schijn bedriegt.

Openingsbeeld: Sean3810 / iStock