#SoloSeptember moet een eind maken aan extra kosten voor soloreizigers

Redactie Lonely Planet

Deze maand staat in het teken van de soloreizigers; degenen die hun droomreis in hun eentje gaan verwezenlijken. Met de hashtag #SoloSeptember wil het bedrijf Travelzoo een einde maken aan de extra kosten die voor deze reizigers vaak in rekening worden gebracht.

Het #SoloSeptember initiatief komt voort uit een onderzoek van Travelzoo onder 1200 mensen in Groot-Brittannië, waaruit blijkt dat veel reizigers zich door dergelijke extra kosten gestraft voelen wanneer ze alleen op reis gaan. Het initiatief is bedoeld om soloreizen toegankelijker te maken door een maand lang individuele vakanties en -producten aan te bieden zonder toeslagen voor alleenstaanden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travelzoo UK (@travelzoo_uk) op

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van de deelnemers alleen op reis is geweest of van plan is dit in de toekomst te doen. Opvallend is dat 60% van die mensen een relatie of zelfs een huwelijk had, waaruit blijkt dat mensen die alleen op reis gaan dit niet uit bittere noodzaak doen maar juist volledig vrijwillig. Ondanks het groeiende aantal soloreizigers geeft meer dan een derde van de onderzoekspopulatie aan dat het meest vervelende aan alleen reizen de extra kosten zijn die hiervoor vaak in rekening worden gebracht.

Hotels en andere accommodaties brengen deze extra kosten in rekening omdat de kosten voor hen, voor bijvoorbeeld verlichting en het wassen van de lakens, hetzelfde blijven terwijl één persoon minder opbrengt in bijvoorbeeld het restaurant van het hotel. Een reizigersduo levert dus meer op, terwijl de kosten voor het hotel ongeveer gelijk blijven. Dat willen ze compenseren met toeslagen voor alleenstaande reizigers.

Steeds meer mensen zien de voordelen van alleen op reis gaan. | Foto: NicoelNino / iStock

Het traditionele beeld van de soloreiziger als een twintigjarige backpacker, die van hostel naar hostel hopt opzoek naar zichzelf, is veranderd. De moderne versie is ouder en welvarender en gaat niet per se alleen op reis om zichzelf te vinden, maar simpelweg omdat zij en hun partner een ander beeld hebben van een internationale reis.

Gedurende de hele maand biedt Travelzoo een breed assortiment deals en acties aan speciaal voor reizigers in hun eentjeCheck ze hier.

Ben jij ook van plan om alleen op reis te gaan? Lees dan hier alles over de meest geschikte bestemmingen voor soloreiziger

Openingsbeeld: Krystalwares / iStock