Het beste moment om naar Vietnam te gaan

Redactie Lonely Planet

Vietnam spreekt in elk seizoen aan, maar afhankelijk van je wensen is er een optimaal moment om er naartoe te gaan. Ga je voor strand? Cultuurfestivals? Minder mensenmassa’s? Een combinatie van alle drie?   

Hoogseizoen: juli & augustus

Goed moment voor strand

Juli en augustus zijn de drukste maanden om Vietnam te bezoeken, en prijzen aan de kust kunnen behoorlijk oplopen; boek ruim op tijd. Het hele land, behalve het noorden, is heet en vochtig, afgewisseld met spectactulaire moessonregenbuien.

Tussenseizoen: december t/m maart

Goed moment voor de grote steden

In Vietnam is de winter droger dan de zomer, maar ook kouder. Verwacht frisse omstandigheden in het noorden, maar in het uiterste zuiden zijn heldere luchten en zonneschijn de norm. Als je van grote steden houdt is dit het uitgelezen moment voor een bezoek aan Hanoi en/of Ho Chi Minh-stad. Let op: tijdens het Tet-festival (eind januari of begin februari) reist het hele land rond en stijgen de prijzen.

Een boot in de Ha Longbaai in Vietnam | Foto: Nikada / iStock

Laagseizoen: april-juni en september-november

Goed moment om het land te verkennen

Het laagseizoen valt in Vietnam tijdens de transitie van winter naar zomer en van zomer naar winter, met soms glorieuze dagen vol zon en dan weer wat wisselvalliger weer. Dit is het ideale moment voor reizigers die het hele land door willen, en de mensenmassa’s willen vermijden. Ga in deze periodes naar de Ha Long-baai, als het weer redelijk betrouwbaar is - vooral in oktober en november.

Openingsbeeld: Balate Dorin / iStock