Drie keer betoverend Thailand

Redactie Lonely Planet

In Thailand hoef je niet ver te zoeken om een paradijslijk strand tegen het lijf te lopen, maar natuurlijk is er altijd nog mooier dan mooi. Ga voor de bruisende markten, bekende stranden en sluit af met een eindeloze avond gevuld met gezelligheid. 

Het strand van Ko Phi-Phi

Toen de film The Beach voor het eerst in de bioscoop te zien was nam Ko Phi-Phi een vlucht naar de top van iedere backpackers' bucketlist. De azuurblauwe wateren worden omringd door kliffen van kalksteen die op hun eigen beurt bekroond zijn met de mooiste bomen en planten. Het is zonder twijfel een van de meest bijzondere bedevaartsplaatsen van Thailand. Wanneer de zon onder gaat vertrekken de mensen weer naar het nabijgelegen hedonistische dorp Phi-Phi Don. Hier geniet je van lange, luie dagen op hagelwitte stranden die overvloeien in zinderende avonden vol cocktails en muziek.

De markt is een explosie van kleur | Foto: manjik / iStock

De weekendmarkt van Chatuchak

Een van de grootste markten ter wereld vind je in Bangkok en gaat bij de naam Chatuchak of Jatujak. Je vindt er een oneindige verzameling van koopwaar. Lieve puppy's, vee voor op het land, hoeden, handgemaakte sjaals en lokale delicatessen aan het hoofdpad gaan gepaard met vintage items verstrooid door de zijpaden. Duizenden winkelende mensen struinen hier ieder weekend rond en door de immense drukte is de orde in de chaos niet altijd makkelijk te vinden. 

De baai van Ao Phang-Nga

Nog een pareltje onder de stranden: Phang-Nga Bay. Turquise water, dezelfde kalkstenen kliffen als dat je ze ook bij Ko Phi-Phi vindt en authentieke vissersdorpjes om voor eeuwig te blijven. Ook deze baai is te zien op het witte doek; namelijk in de James Bond film "The Man with the Golden Gun". Kom en ontdek de omgeving vanuit een kayak, stap aan boord van een boot of ga voor een stevige wandeling.

Zoek je het liever dicht bij huis? Bezoek dan de vlooienmarkt in Berlijn!

Openingsbeeld: antpkr / iStock