Welkom in Zuid-Korea


Het Koreaanse schiereiland is in tweeën gedeeld door een angstaanjagende grens, maar biedt reizigers fantastische ervaringen, een mooi landschap en 5.000 jaar cultuur en geschiedenis.

Prachtig platteland

Omdat Zuid-Korea klein is en een uitstekende infrastructuur heeft, kan je vanaf de steden snel en makkelijk naar een rustigere omgeving reizen. Wandel bijvoorbeeld naar de toppen van steile bergen omgeven door dichtbeboste nationale parken. Sommige van deze bergen worden in de winter gebruikt als skipistes. Of vaar naar afgelegen eilanden waar boeren en vissers je in hun eigen huizen en zeevruchtencafés verwelkomen. Ontspan in rustgevende dorpjes die worden omringd door rijstvelden en slaap hier in rustieke hanok gastenverblijven (traditionele houten huizen).

Stadsjuweel

Korea staat vaak bekend als het land van de ochtendrust, maar als je de hoofdstad Seoul bekijkt, het machtige centrum van de derde grootste economie van Azië, is die rust ver te zoeken. De stad is constant in beweging, de belichaming van de energieke, positieve houding van de natie. Je bent er nauwelijks een hoek om, of je komt een kraampje voor toeristeninformatie, een metrostation of een taxi tegen. Seoul is een veelzijdige stad waar mooie paleizen naast bruisende nachtmarkten en nieuwe technologische ontdekkingen te vinden zijn.

Oud & Modern

De blauw-rode cirkel in het midden van de Zuid-Koreaanse vlag symboliseert het verdeelde Koreaanse schiereiland, maar ook de mix tussen oud en nieuw die in het land, ook wel de Republiek van Korea (ROK) genoemd, te vinden is. Zuid-Korea is een droombestemming en een interessant land dat je verwelkomt. Het is een land waar zowel hightech als oude Aziatische tradities te vinden zijn.

Festivals & Eten

Er zijn altijd festivals en events te bezoeken in Zuid-Korea. Je kunt bijvoorbeeld naar het modderfeest in Boryeong gaan of naar de biënnale van Gwangju. Ook kan je de Koreaanse kimchi proeven en met de bevolking het nieuwe seizoen van de kimchi traditiegetrouw inluiden. De vriendelijke Koreanen zijn trots op hun cultuur, waar ze graag reizigers over vertellen- vaak onder het genot van heerlijke Koreaanse gerechten en plaatselijke alcoholische drankjes.

Openingsbeeld: LeoPatrizi / iStock