Welkom in Vietnam


Exotisch en fascinerend: Vietnam is een adembenemend mooi land met een unieke cultuur. Wie door Vietnam reist, raakt verslaafd aan dit bijzondere land.

Overdaad aan indrukken

Overal in Vietnam kan je onvergetelijke ervaringen opdoen. Bewonder het surrealistische zeezicht met kalkstenen eilanden vanaf een traditioneel schip in Halong Bay. Ontdek de meest spectaculaire grottenstelsels ter wereld in Phong Nha-Ke Bang National Park. Kijk toe terwijl een scooter beladen met biggen toeterend over een hobbelig landweggetje rijdt. Probeer een straat over te steken in Hanoi waar de wegen gevuld zijn met motorfietsen. En sta stil bij een eenzaam graf op een begraafplaats van duizenden oorlogsslachtoffers.

Een culinaire winnaar

De Thai zullen het niet toegeven, maar in Zuidoost Azië smaakt niets zo goed als Vietnamees eten. Vietnamese gerechten zitten vol subtiele en gevarieerde smaken die een belangrijke reden zijn voor reizigers om het land te bezoeken. De talloze eetrondleidingen door de straten en de kookscholen zijn hier het bewijs van. Het eten is in elk gebied van het land verschillend. Chinese smaken beïnvloeden de soepen van het noorden en specerijen maken de zuidelijke keuken pittiger. De Centrale kustlijn wordt gezien als het gebied met het lekkerste eten, voor ware fijnproevers. Je kunt overal in het land dorpsbewoners ontmoeten, plaatselijke gerechten eten en van rijstwijn nippen op een van de Vietnamese markten.

Sensatie

Als je dapper en sportief bent, is er in Vietnam genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld motorrijden over een kronkelweg door de indrukwekkende Hai Van Pass in centraal Vietnam. Je kunt ook kitesurfen in het tropische water langs Mui Ne of wandelen over de altijd groene heuvels in Bac Ha of Sapa. Als je na al deze lichaamsbeweging wilt bijkomen en ontspannen zijn daar voldoende mogelijkheden voor. Vietnam heeft allerlei soorten spa’s, van marmeren tempels tot simpele massagesalons met goedkope backpackerprijzen.

Oorlog, vrede & vooruitgang

Veertig jaar na het bloedbad van de Vietnamoorlog wordt het land weer gezien als een natie en niet meer als oorlogsgebied. Vietnam heeft weer zelfvertrouwen en ontwikkelt zich razendsnel, de vooruitgang is in alle bloeiende steden te zien. De charme van Vietnam zit in de mix van oud en nieuw: oude nijverheidsbedrijven tegenover grote koloniale herenhuizen uit het Franse tijdperk, waar je over uit kunt kijken vanaf skybars in 21e-eeuwse wolkenkrabbers van glas en staal.

Openingsbeeld: Gilsdenski / iStock