Reizen naar sommige delen van Thailand wordt afgeraden. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Thailand


Vriendelijk en vrolijk, exotisch en tropisch, cultureel en historisch. Thailand straalt met de gouden gloed van schitterende tempels, tropische stranden en de altijd aanwezige Thaise glimlach.

Heilige plekken

Religieuze toewijding is in Thailand kleurrijk en overal aanwezig. Glinsterende tempels en gouden Boeddha’s zijn zowel in de stad als op het platteland te vinden. Oude banyan bomen zijn in een heilige doek gewikkeld ter verering van aanwezige geesten. Gelukbrengende altaren sieren bescheiden huizen en monumentale winkelcentra. Versierde kransen worden op het dashboard gelegd om auto-ongelukken te voorkomen. Bezoekers kunnen mediteren in Chiang Mai en religieuze festivals bijwonen in Noordoost-Thailand. Reizigers kunnen zich in de levenswijze onderdompelen door ondergrondse altaren te bewonderen in de grotten van Kanchanaburi en Phetchaburi. Tenslotte is het zeker de moeite waard om de tempels te bekijken op de heuveltoppen in Noord-Thailand.

Een overvloedig gedekte tafel

De Thaise keuken reflecteert de Thaise cultuur en straalt dus gulheid, warmte, verfrissing en ontspanning uit. Elk gerecht bestaat uit verse lokale ingrediënten, zoals prikkelend citroengras, brandende chilipepers en grote zeevruchten. Het gevarieerde nationale menu bestaat uit de vier basissmaken: pittig, zoet, zout en zuur. Maak een eet-tour en ontdek de vele smaken van Thailand. Geniet van noedels in Bangkok, van zeevruchten in Phuket en van Burmese in Mae Sot. Tijdens een kookles leer je hoe gemakkelijk je deze ogenschijnlijk ingewikkelde gerechten zelf kunt klaarmaken.   

Zand tussen je tenen

Thailand bezit twee prachtige kustlijnen met azuurblauw water en eilanden die bedekt zijn met jungles. Dit land is een tropische getaway voor iedereen; van hedonist tot kluizenaar, van prins tot pauper. Je kunt spelen in de golven van Ko Lipe, duiken tussen walvishaaien bij Ko Tao of zeekliffen beklimmen bij Krabi. Ook kan je kiten in Hua Hin, feesten op Ko Phi Phi of bijkomen in een resort in Ko Samui.

Velden & Bossen

Tussen de groepjes steden en dorpen bevindt zich het binnenland. Dit deel van Thailand is een mix van rijstvelden, tropische bossen en agrarische dorpjes. In het noorden vind je bossen en velden die grenzen aan blauwe bergen met zilveren watervallen. In het zuiden steken kalkstenen kliffen als prehistorische wolkenkrabbers uit boven het gecultiveerde landschap. De vaak droge rijstvelden in het noordoosten stralen een mysterieuze smaragdgroene gloed uit tijdens het regenseizoen.

Openingsbeeld: saiko3p / iStock