Voor reizen naar Noord-Korea gelden veiligheidsrisico's; de spanningen met Zuid-Korea en de VS kunnen onverwacht stijgen. Bekijk het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Welkom in Noord-Korea


Er is simpelweg geen plek op aarde zoals Noord-Korea. Het land wordt tegenwoordig geleid door zijn derde erfelijke heerser en deze symbolische communistische staat heeft alle verwachtingen overtroffen, door al een kwart eeuw het hoofd boven water te houden na de val van het Sovjetimperium. Dit is je kans om ’s werelds meest geïsoleerde land te bezoeken, waar het internet (en veel andere 21ste-eeuwse uitvindingen) onbekend blijven en waar miljoenen mensen in de schaduw leven van een allesomvattende persoonlijkheidscultus, die in elk aspect van het dagelijks leven binnendringt.

Er zijn maar weinig mensen die beseffen dat het echt mogelijk is om Noord-Korea te bezoeken. En dit is niet gek, want je moet aardig wat inleveren om dit land binnen te komen. Je zult te allen tijde vergezeld worden door twee gidsen van de staat en daardoor slechts een enkelzijdige beschrijving van de geschiedenis van het land horen. Wie dit niet kan accepteren, kan maar beter wegblijven – maar als je hier wel tegen kunt, dan krijg je de mogelijkheid om een fascinerende reis te maken naar een andere (onthutsende) wereld.

Openingsbeeld: claudiad / iStock

 

Laat je inspireren