De aardbeving van 2015 heeft nog steeds gevolgen voor de infrastructuur van Nepal. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Nepal


Nepal zit ingeklemd tussen de hoge Himalaya en de broeierige Indiase prairie, een land van besneeuwde bergtoppen, van sherpa's, jakken en yeti’s, van kloosters en mantra's.

Bergpieken

Het Himalayagebergte in Nepal is het ultieme doel voor bergliefhebbers. Een aantal van de meest iconische en toegankelijkste bergtochten worden hier aangeboden. Klim over ruige paden naar de Everest, Annapurnas en verder. Het grootste gedeelte van het klimgebied is in 2015 met slechts lichte schade ontsnapt aan de aardbeving. Je kunt nergens anders dagenlang trektochten maken door prachtige bergen terwijl je de veilige zekerheid hebt aan het eind van de dag te zullen genieten van een warme maaltijd en appeltaart in een gezellige berghut.

Krijg een adrenaline kick door te raften op de razende Nepali rivier. Of ga bungeejumpen in een bodemloze Himalayaanse kloof. Ervaar de rush van canyoning, klimmen, kajakken, paragliden en mountainbiken in een van de indrukwekkendste landschappen ter wereld.

Middeleeuwse steden & heilige plekken

Sommige reizigers willen Nepal liever op een rustige manier ontdekken. Zij kunnen onder het genot van een gin-tonic de bergtoppen aanschouwen vanaf een uitkijkpunt in de Himalaya, rondwandelen over de middeleeuwse stadspleinen van Kathmandu, Patan en Bhaktapur of met Tibetaanse boeddhistische pelgrims meelopen met een spirituele tocht langs eeuwenoude stoepa's en kloosters. Nepal blijft zelfs na de aardbeving van 2015 de culturele grootmacht van de Himalaya. In de Kathmandu-vallei vind je een ongekende collectie van eersteklas paleizen, verborgen tempels en sublieme tempelkunst.

Jungle avonturen

Verder richting het zuiden kom je terecht in Nepals wilde en broeierige nationale parken. Hier kunnen natuurfanaten exotische vogelsoorten spotten in de boomtoppen of de jungle uitkammen voor neushoorns en tijgers. Kies voor een luxe safarihut in centraal Chitwan of ga op een wilde trip naar het afgelegen Bardia of Koshi Tappu. Reis per mountainbike, motorfiets, toeristenbus of raftboot- je zult hoe dan ook door een adembenemend divers scala aan bezienswaardigheden en landschappen trekken.

Onafhankelijk reizen

Er zijn maar weinig landen ter wereld waar je zo goed onafhankelijk kunt reizen als in Nepal. Het voelt alsof je in een Disneyland voor backpackers bent beland wanneer je langs de winkels, bakkerijen en pizzeria's in Thamel en Pokhara reist. De landelijke regio’s van Nepal zijn heel anders. Hier zal je het traditionele rustigere bergleven ontdekken. Een miljoen mogelijke bergavonturen wachten hier op je aan de puntige horizon.

Veel mensen hebben gedurende hun hele leven de bergpaden van de Himalaya beklommen en sfeervolle tempelstadjes in de Middle Hills bezocht. Toch blijven ze altijd terugkomen om nog meer te ontdekken. Het moeilijkste in Nepal is waarschijnlijk het inplannen van tijd.

Openingsbeeld: Hung_Chung_Chih / iStock