Welkom in Kazachstan


Kazachstan, negende op de lijst van ’s werelds grootste landen, is de economisch geavanceerdste van de ‘-stans’. Dit komt vooral door de aanwezigheid van omvangrijke oliereserves en andere kostbare mineralen. Het land heeft over het algemeen ook een hogere standaard wat betreft accommodatie, restaurants en transport dan elders in Centraal-Azië.

De grootste stad Almaty doet bijna denken aan Europa, met zijn lommerrijke lanen, luxe cafés, fonkelende winkelcentra en bourgondische nachtleven. De hoofdstad Astana, gelegen op een winderige noordelijke steppe, is getransformeerd tot een 21ste-eeuws showmodel voor gewaagde, futuristische architectuur. Voorbij de steden beleef je echter de beste reisavonturen. Die variëren van hiken in het hooggebergte en de groene Tian Shan-valleien, tot het zoeken naar wilde dieren op de waterrijke steppen, genieten van huiselijke gastvrijheid in dorpse gasthuizen, of over de westelijke woestijnen spurten naar afgelegen, ondergrondse moskeeën.

Kazachstan is een groot land vol oliereserves en kostbare mineralen. Het is rijk met futuristische architectuur, maar ook met weids hooggebergte, valleien en woestijnen.

Openingsbeeld: Ozbalci / iStock