Welkom in Japan


Japan is een unieke wereld, waar een fascinerende beschaving en cultuur zijn opgebloeid. Je vindt in Japan een heerlijke combinatie van traditioneel en modern en de Japanse geest is sterk, warm en ongelofelijk gastvrij.

Cultuur

Doordat Japan aan het oostelijke einde van de Zijderoute ligt, hebben veel culturen van andere continenten het land lange tijd beïnvloed. Uiteindelijk is Japan er na duizenden jaren in geslaagd om een unieke eigen cultuur te ontwikkelen. Van de bijzondere Kyoto geisha-dans tot de schoonheid van een Zen rotstuin, Japan maakt zelfs de meest verveelde reizigers enthousiast. Verder heeft dit land veel moderne kunst, dynamisch design en een bruisende popcultuur. Al deze aspecten dragen bij aan een fascinerende cultuur met zowel traditionele als eigentijdse kenmerken.

De Japanse keuken

Een van de beste ervaringen die je zult hebben in Japan is eten. Je kunt makkelijk een reis volplannen met bezoeken aan geweldige restaurants en het proeven van heerlijke regionale specialiteiten. Je hoeft maar één maaltijd in een van de geweldige sushirestaurant in Tokyo te eten, of te genieten van noedels op een straathoek, om te begrijpen waarom. Japanners besteden veel aandacht aan detail, presentatie en het gebruik van de beste ingrediënten. Je zult verbaasd zijn over wat er op culinair gebied allemaal mogelijk is.

Buitenleven

De wonderen van de Japanse natuur worden goed geheimgehouden. De wandelingen die je in de Japanse Alpen en Hokkaidō kan maken, zijn van wereldklasse. Je kunt gebruikmaken van een uitgebreid huttensysteem om zo meerdaagse wandelingen te maken, met slechts een rugzak op je rug. In het zuidelijker gelegen Okinawa kan je koraalriffen bekijken die je het gevoel zullen geven dat je in Thailand bent beland. Je zult in Japan nooit ver hoeven reizen om in de natuur terecht te komen. Zelfs wanneer je bijvoorbeeld in Kyoto bent, ben je nabij een bebost berggebied.

In exotische sferen

Reizigers ontdekken in Japan een betoverende cultuur die mooi, ondoorgrondelijk en vreemd is. Overnachten in een traditioneel Japans pension, een ryokan, is anders dan overnachten in een westers hotel. Een toga dragen, op een tatami (geweven vloermat) zitten en rauwe vis en berggroenten eten zul je van huis uit waarschijnlijk niet gewend zijn.

In het begin zal het ook raar voelen om samen met vreemden naakt in een onsen (hete bron) te ontspannen, maar alles went op den duur. Samen met de hulpvaardige plaatselijke bevolking, goede voorzieningen en perfect geregeld openbaar vervoer kun je de exotische sfeer van Japan op een ontspannen manier ontdekken.

Openingsbeeld: SeanPavonePhoto / iStock