Welkom in Indonesië


Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden waarvan er 8.000 bewoond zijn. Op deze eilanden worden meer dan 300 talen gesproken. Dit is een betoverend land met talloze mogelijkheden voor avontuur.

Stranden & Vulkanen

Je zult in Indonesië langs indrukwekkende en diverse landschappen reizen. Reis langs de kustlijn van Sulawesi, waar witte stranden en duikplekken te vinden zijn, of verwonder je over de unieke schoonheid van de bijna honderd vulkanen op Sumatra. Let op: een aantal van deze vulkanen kunnen elk moment uitbarsten.

Rijkelijke variatie

Indonesië is het op drie na bevolktste land ter wereld. Er wonen maar liefst 255 miljoen mensen in dit land. Het huist een uitgebreide variëteit aan cultuur, volkeren, dieren, gewoontes, planten, uitzichten, kunstwerken en eten. Wanneer je van de westelijke top van Sumatra naar de oostelijke hoek van Papua reist, zal je verbaasd zijn over de verschillen die je overal tegen zult komen.

De inwoners van Indonesië zijn zo verschillend dat het lijkt alsof ze van verschillende continenten komen. In de loop der tijd zijn er diepgewortelde en rijke culturen ontstaan op de Indonesische eilanden: van de mysteries op het spirituele Bali tot het niet-Westerse geloofssysteem van de Asmats in Papua.

Fantastisch spektakel

Je zult vele bijzondere dingen tegenkomen in Indonesië. Unieke aangezichten: een orang-oetan die in een boom ligt te luieren. Kunstzinnige uitspattingen: een Balinese danser die zijn dans prachtig uitvoert met bewegingen die strakker zijn dan die van een balletdanser. Idyllische landschappen: een verlaten wit zandstrand bij Sumbawa met azuurblauwe surfbrandingen. Verbazingwekkende taferelen: maffiabendes in een modern, schitterend winkelcentrum in Jakarta. Intrigerende verhalen: luisteren naar een ongelofelijke geschiedenis van de mooie Banda-eilanden en plotseling opgeschrikt worden door een komodovaraan. Ontzagwekkende inwoners: een vrouw die voorovergebogen met een lading brandhout op haar rug door de straten van Sumatra loopt. Heerlijk eten: een restaurant in het zuiden van Bali. En zelfs shockerende gebeurtenissen, zoals de begrafenisceremonies van Tana Toraja.

Groot avontuur

Indonesië is intrigerend, betoverend en vol met unieke mogelijkheden voor avontuur. Neem plaats in de deuropening van een trein die door Java snelt, luier op een veerboot die naar Kalimantan vaart of zoef op een scooter mee naar Flores. Bezoek ook een eeuwenoud dorpje in West-Timor of trek door een wildernis die nog nooit door je medemens is bezocht. Je zult eindeloze ontdekkingen doen op de 17.000 eilanden van Indonesië.

Openingsbeeld: Gondronk / iStock