Voor sommige delen van India gelden veiligheidsrisico's. Kijk voor het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Welkom in India


India bruist met een spectaculaire mix van mensen, tradities en landschappen. Jouw reis door dit adembenemende land zal je tot lang na je vertrek bijblijven.

Buitenleven

Van de besneeuwde bergtoppen in het noorden tot de zwoele zonovergoten stranden van de zuidkust; India’s dramatische landschappen zijn waanzinnig mooi. Prachtige tempels zijn te vinden in vlakke woestijnen en oude forten hangen boven diepe ravijnen. Je kunt grote moeraskatten spotten tijdens wildlife safari’s en peddelen in glinsterend water bij de vele stranden. Natuurliefhebbers kunnen inspannende wandeltochten maken door de Himalaya of gewoon genieten van de dennenboomlucht tijdens een meditatieve boswandeling.

Spiritualiteit

Wat je overal in het moderne India terugvindt is spiritualiteit. De vele heilige plekken en rituelen zijn een overblijfsel van India’s lange, kleurrijke religieuze geschiedenis. Een van de hoogtepunten in India zijn de vele festivals. India organiseert de meest spetterende godsdienstige festiviteiten. Zo zijn er stadsparades tijdens een religieuze feestdag of oogstfeesten ter verering van een lokale god.

Glorieus eten

Bereid je voor: je staat op het punt om op een van de wildste culinaire reizen van je leven te gaan. In India zul je allerlei gerechten bakken, sudderen, kneden en roosteren. De hongerige reiziger kan hier genieten van een buffet met eten uit verschillende regio’s. Al deze gerechten worden op hun eigen traditionele wijze bereid en opgediend. Proef verrukkelijke gemarineerd vlees, lekkere thalis, vegetarische curries en lekkernijen van de diepzeevisserij.

Verwacht het onverwachte

Je zult je in India verbazen over de confronterende armoede, de frustrerende Indiase bureaucratie en extreme liefde voor de medemens. Zelfs de simpelste taak kan door deze mensenliefde een eindeloos karwei worden. Het geduld van elke reiziger wordt op de proef gesteld. Toch hoort dit allemaal bij het leren kennen van India. Dit land inspireert, frustreert, creëert sensatie en zorgt voor verwarring. Zodra je leert India’s onvoorspelbaarheid te omhelzen zal je de ziel van dit land begrijpen.

Openingsbeeld: t-lorien / iStock