In de Filipijnen heeft een aantal gebieden een negatief reisadvies en gelden in een aantal gebieden veiligheidsrisico's. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom op de Filipijnen


De Filipijnen staan bekend om smaragdgroene rijstvelden, bruisende megasteden, met graffiti bespoten jeeps, smeulende vulkanen, spookdiertjes met uitpuilende ogen, pluizige waterbizons en lachende, zorgeloze mensen.

Eilanden en stranden

De 7.000 eilanden van de Filipijnen zijn de perfecte reisbestemming voor strandgangers. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Er zijn kleine eilanden in het midden van de oceaan en uitgestrekte mega-eilanden zoals Luzon en Mindanao. Visayas is het ideale eiland voor zonliefhebbers. Op dit eiland vind je diverse droomstranden en eilandhoppen is hier ook zeker mogelijk. Avontuurlijke reizigers kunnen met een tent langs de vele afgelegen kustplekjes op de Filipijnen wildkamperen.

Storm in de tropen

Je reis naar een paradijs als de Filipijnen kan altijd belemmerd worden door een hevige moessonregen. Om dit te voorkomen kan je van tevoren de weersvoorspellingen bekijken. Als het westen wordt geteisterd door de piek van de zuidwestelijke moesson (juli tot september), reis dan naar het oosten- tenzij daar een tyfoon op komst is. Wees flexibel, boek je vlucht niet te ver van tevoren, zodat je indien nodig ergens anders naartoe kan gaan.

Unieke cultuur

De Filipijnen hebben een eigen religie en cultuur die tot stand zijn gekomen door verschillende invloeden van buitenaf. Het overweldigende katholicisme is het resultaat van de Spaanse overheersing, die 350 jaar geduurd heeft. Overblijfselen uit het Spaanse tijdperk zijn bijvoorbeeld de uitbundige stadsfestivals, de unieke Spaans-Filipijnse koloniale cultuur en eeuwenoude stenen kerken. De warenhuizen en fastfoodketens laten nu ook de Amerikaanse invloed op de eilanden zien, alsook de verspreiding van het Engels. Ondanks al deze buitenlandse invloeden, blijven de Filipijnen uniek. De mensen zijn simpelweg ‘Filipinos’ en daar zijn ze trots op. Ze zijn gastvrij, warm, altijd vrolijk en ze maken het de reizigers graag naar hun zin.

Outdoor avonturen

Niet alleen strandliefhebbers gaan naar de Filipijnen. De eilanden zijn namelijk ook geschikt voor adrenalinejunkies die houden van kajakken, canyoning of grotten verkennen. Terwijl surfers pas net de te gekke (zij het wispelturige) golven aan beide kusten hebben ontdekt, zijn duikers al heel lang verliefd op de schoonheid van het onderwaterleven van het land. Er zijn ook veel zoetwateractiviteiten zoals raften en wakeboarden. Op het vaste land kan je bergbeklimmen en bijna overal wandeltochten maken. Ook worden de Filipijnen steeds populairder door de vele kabelbaantochten die de reiziger een prachtig uitzicht geven.

Openingsbeeld: Freeartist / iStock