Welkom in Hong Kong


Hong Kong verwelkomt met een iconische skyline, een legendarische keuken en weelderige, beschermde natuur waar zeldzame vogels en kleurrijke tradities gedijen.

Cultuur

Onder het glas en staal van het commerciële gezicht van Hong Kong bevindt zich een dynamisch cultureel landschap waar de Chinese oorsprong, koloniale connecties en het talent van eigen bodem met elkaar worden verweven. Je vindt jezelf applaudisserend bij het beste filmfestival van Azië, tai chi beoefenend bij zonsopgang, of de coupletten van een plaatselijke dichter lezend, met de trommelslag van een drakenboot op de achtergrond. Cultuur kan ook indiemuziek bij de haven betekenen, Chinese opera in een bamboe theater en, niet te vergeten, de duizenden shows die het hele jaar door worden opgevoerd in de vele musea en concertzalen van de stad.

Shoppen

Van Chinese jurken direct off the rack tot op maat gemaakte messen (en vice versa)- de enorme verscheidenheid aan producten in de winkels van Hong Kong is duizelingwekkend. Voor elke portemonnee, behoefte en opwelling is er aanbod genoeg in het al even indrukwekkende assortiment van winkels: glinsterende winkelcentra waar de welgestelden winkelen, chique boetiekjes in zijstraten en vintage marktjes waar fashionista’s hun pareltjes vinden, nerdy gadgetbazaars en een mix van markten waar je naar hartenlust kunt afdingen. De stad heeft geen omzetbelasting dus de prijzen zijn over het algemeen aantrekkelijk voor bezoekers.

Keuken

De stad, die the God of Cookery aanbidt, is een van ’s werelds culinaire topcentra, of er nou Kantonees, Sichuanees, Japans of Frans wordt geserveerd. De liefde voor eten is in de stad zo diep en het culinaire repertoire zo breed, dat Hong Kong altijd wel een manier vindt om je te verzadigen, wat je gastronomische wens ook is. Het kan een kom wonton noodles zijn, vers gestoomde dim sum, een warm ananasbroodje met boter, de zoetste garnalen, je allereerste tofu, of de creaties van de nieuwste beroemde chef-koks.

Buurten en eilanden

De betoverende buurten en eilanden van Hong Kong bieden een feest voor de zintuigen. Hobbel mee op een historische dubbeldekstram, juich mee met de menigte bij de paardenraces middenin de stad, of kijk uit over de prachtige haven. Meer dan 70% van Hong Kong bestaat uit gebergte en uitgestrekte natuurparken, waarvan enkelen geologische en historische juweeltjes bevatten. Ontsnap aan de stadsgrenzen met een van ’s werelds soepelste transportsystemen en breng je dag dwalend in een Song-dynastiedorp door, wandelend op een onbewoond eiland, of kajakkend tussen vulkanische zeebogen.

Openingsbeeld: nikada / iStock