Welkom in China


Alleen bij het horen van de naam China wil je je koffer al pakken. Dit land heeft ontzettend veel te bieden en groeit in sneltreinvaart. Dus ga mee op reis en ontdek China.

Adembenemend mooie oudheid

De moderniteit van China is bijzonder, maar het is niet het enige wat China zo bijzonder maakt. Er is in het land gelukkig ook nog heel veel oudheid te bewonderen. Bekijk instortende gedeeltes van de Chinese Muur, bergen met tempels, dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, watersteden, boeddhistische grotten en oude verlaten forten. Neem goede wandelschoenen mee en onthoud de woorden van Laotzu: “een reis van duizend mijl begint met een enkele stap.”

Diversiteit

China is enorm. In dit land vind je veel verschillende dialecten, klimaten en omgevingen. Je kunt de etnische mix in het Zuidwesten ontdekken, de verlichte tempels van Xiàhé bekijken of een reis langs de Zijderoute maken. Ook kan je de nacht doorbrengen bij Everest Base Camp of je kunt slapen op de tegels van Shànghăi. Dit ontzettend diverse land is geschikt voor de stadsreiziger, de wandelaar, de fietser, de ontdekkingsreiziger, de backpacker, de museumbezoeker en de foodie liefhebber. Voor iedere reiziger heeft China wat te bieden.

De Chinese keuken

Chinezen leven om te eten. In dit grote land zijn veel culturele variaties te vinden waardoor je veel verschillende culinaire hapjes kunt proeven. Geniet van Peking eend in Běijīng, proef Chóngqìng stoofpot of eet de ròujiāmó (varkensvlees met een broodje) voordat je de Huá Shān beklimt. Geniet van stomende Lánzhōu noedels bij een straatmarkt, proef de hete Húnán-smaak of stel je eten samen bij een dim sum wagentje. Volg je neus en je zult nooit willen stoppen met reizen.

Indrukwekkende omgeving

Het landschap is China is gevarieerd en bijzonder. Bekijk betoverende saffieren meren in Tibet of bezoek de wonderbaarlijke woestijnen in Binnen-Mongolië. Ga eilandhoppen in Hong Kong of fiets langs sprookjesachtige rotspieken rond Yángshuò. Droom weg bij rijstterrassen in het zuiden, maak een selfie bij het mooie gele koolzaad van Wùyuán of wandel langs de Chinese Muur die over bergtoppen kruipt. Verdwaal in de prachtige groene bamboebossen of luister naar vallende kokosnoten op een afgelegen strand. Geniet!

Openingsbeeld: zhudifeng / iStock