Outdoor avontuur in Colombia

Frank Verschuren

Een klassieke Zuid-Amerikaanse toeristentrekker vind je Colombia niet per se. Het land lokt reizigers met ongerepte jungles en een turbulente, maar hartelijke en gastvrije cultuur. En wie het avontuur nog een tandje op wil schroeven vindt hier enkele van de spectaculairste outdoor avonturen ter wereld.

Ontdek Bogota vanuit de lucht | Foto: egon69 / iStock 

Hanggliden boven Bogota

Adrenalinejunkies weten hoe mooi Bogota echt kan zijn. Vanuit de lucht krijgt de Colombiaanse hoofdstad namelijk een geheel andere dimensie. Scheer met een hangglider over hoge flats, klassieke kathedralen en ook een stukje van de schitterende natuur rondom de stad. Deze spannende tour is geschikt voor vliegers van ieder niveau: al het materiaal wordt verzorgd en een ervaren gids neemt je mee de lucht in. Een busje brengt je van en naar je hotel. Het hele avontuur duurt zo’n 6 uur.

Ga voor snelheid op een ATV | Foto: jacoblund / iStock

Scheur op een ATV door het platteland van Medellin

Ook lager bij de grond kan het avontuur in Colombia niet op. Het platteland in de buurt van Medellin is op zich al het bezoeken waard, maar op een ATV wordt het net wat spannender. Vooral omdat de ATV-tour nadrukkelijk de gebaande paden mijdt. Met een razendsnelle vierwielaandrijving scheur je door diepe dalen en over hoge pieken, onder begeleiding van een ervaren gids die precies weet waar hij moet pauzeren voor de perfecte fotomomenten. De tour is voor iedereen geschikt en begint op slechts een uurtje van Medellin. Vervoer van en naar je hotel is inbegrepen.

Te paard op ontdekkingstocht

Toegegeven, op vier benen ga je minder snel dan op vier wielen, maar deze paardrijtocht is minstens zo avontuurlijk. Wanneer je het platteland van Medellin te paard ontdekt, heb je bovendien veel meer tijd om te genieten van de prachtige natuur om je heen. Daarnaast zijn paarden de originele All Terrain Vehicles- ze nemen je mee langs rivieren, jungles en bergen waar een gemotoriseerd voertuig zich nooit zou durven wagen. Je wordt bij je hotel opgehaald en via een schitterende bergroute naar de ranch gebracht. Daar krijg je een welkomstdrankje en word je met een geschikt paard gematcht. Na een korte kennismaking met je nieuwe vriend is het tijd om met de sporen te klikken en onder begeleiding van een gids het landschapsavontuur tegemoet te rijden. Omdat paarden een stuk stiller zijn dan ATV’s, heb je bovendien meer kans om kennis te maken met de dieren van Colombia, zoals aapjes, papegaaien en kolibries. De tocht duurt 4 uur.

Openingsbeeld: rchphoto / iStock