Op de bucketlist: 's winters kamperen in de Drentse bossen

Redactie Lonely Planet

Droom jij ervan om te verblijven in een yurt ergens op de Mongolische Hoogvlaktes of in de bergen van Nepal? Travelbase maakt deze ervaring gemakkelijker te bereiken dan je denkt. Helaas niet in verre landen, maar gewoon in de Drentse bossen.

Foto: Evy van Nispen

Vanaf 12 november opent de pop-upcamping Winterwoods haar deuren in Drenthe. Je slaapt er in je eigen knusse yurt, met een kacheltje die voor de nodige warmte zorgt in de Nederlandse winter. De yurts komen uit Mongolië en worden van oorsprong door nomaden gebruikt om rond te trekken over de toendra's. Ze zijn goed geïsoleerd en beschermen je dus goed tegen de winterkou. De Drentse yurts zijn van comfortabele bedden voorzien, dus je slaapt hier werkelijk als een roosje.

Winterwoods biedt ook tal van winteractiviteiten om helemaal weer tot jezelf te komen, zoals yogalessen en een koude training waarbij je je lichaam onderdompelt in de Leberenplas. Ook meditatie en broodbakken staan op het programma. Je bereid je eigen stoofschotel boven het vuur voor de echte kampeer-ervaring, en je waant je zowaar even in Finland in de sauna. Je kunt optioneel mountainbikes bijboeken om je uit te leven om de fietspaden rondom de camping 

Foto: Evy van Nispen

De pop-upcamping staat in een uitgestrekt natuurgebied in Drenthe, omringd door dichte bossen, heide en water. Het is hier superstil, het enige geluid dat je 's nachts hoort zijn rondscharrelende reeën en vossen. Wellicht hoor je wel een uil? Op de Winterwoods-camping staat natuur centraal, dus het is de ideale omgeving om even helemaal weg te komen van je drukke werkweek en terug te gaan naar de basis. Overdag kun je hier heerlijk wandelen en genieten van de omgeving, waarbij je wellicht de geleerde technieken van de geleide meditatie kunt toepassen. Wedden dat je hier nooit meer weg wil?

Kijk voor alle informatie op de website: winterwoods.nl/drenthe.

Openingsbeeld: Evy van Nispen