Japan in 21 dagen

Gesponsord door Sawadee

Een land als Japan kun je nooit van voor naar achter uitkammen, maar met 21 dagen kom je een heel eind. Het geeft je in ieder geval genoeg tijd om het populaire Tokio en het zuidwesten van het land te ontdekken en een goede indruk van het Land van de Rijzende Zon te krijgen.

Reisroute

Als je zoveel mogelijk van Japan wilt zien in drie weken, dan is het zaak om een ietwat strakke planning aan te houden. Hoofdstad Tokio verdient wat extra aandacht, dus trek daar tenminste drie dagen voor uit. Vervolgens stap je in de trein naar Yudanaka in het bergachtige Nagano. Hier kun je badderen in een traditionele onsen om vervolgens in een al even traditionele ryokan te overnachten. Blijf hier één à twee dagen om even tot rust te komen na de hectiek van de stad. Vervolg je weg richting Hiroshima, maar stop onderweg in Tsumago. Deze plek uit de Edo-periode is nog zeer traditioneel, waardoor je er nog echt de oude Japanse cultuur vindt.

In Hiroshima heb je twee dagen nodig om zowel het na-oorlogse gedeelte te bezoeken, dat bijna westers lijkt, en nog een stukje van het "oude" Japan te ontdekken op het nabije eiland Miyajima. Sla ook het vredesmuseum niet over om meer te leren over de vreselijke atoomramp die zich hier aan het eind van WOII voltrok. Na Hiroshima reis je naar Nagasaki, de tweede stad die getroffen werd door een atoombom in 1945. Nagasaki is gebouwd op verschillende heuvels, wat het een uniek karakter geeft. Blijf hier twee à drie dagen voordat je naar Mount Aso gaat, een letterlijk hoogtepunt. Na Mount Aso ga je door naar Kyoto, waar je zo'n drie dagen nodig hebt voordat je weer naar huis vliegt.

Voorbereiding

Wil je graag een rondreis maken door Japan, maar weet je niet zo goed hoe je het aan moet vliegen? Laat je dan een handje helpen met de Rondreis Japan van Sawadee. Zo hoef je zelf nauwelijks nog iets voor te bereiden en wordt alle stress uit handen genomen. Vluchten, hotels en treinen: alles wordt voor je geboekt voor een vaste prijs. De reis bestaat uit maximaal 20 deelnemers van allerlei leeftijden, dus ook voor soloreizigers is het een ideale manier om mensen te leren kennen. Binnen het programma heb je genoeg vrijheid om te doen wat je zelf wil en je eigen plan te trekken. Zo heb je alle vrijheid van een individuele reis, maar nul zorgen.

Lonely Planet heeft dit artikel gecreëerd voor Sawadee. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Blue Planet Studio/iStock