Drie ontdekkingstochten door de Algarve

Redactie Lonely Planet

Ga op reis langs de verborgen parels van de onontdekte westkust.

Laat hoofdstad Faro en bekende badplaatsen als Lagos en Albufeira in de Algarve links liggen en reis door naar de ruige westkust, dat midden in het natuurpark Costa Vincentina ligt. Hier kun je 'het einde van de wereld' bezoeken en eindeloos surfen. Aan het strand liggen is natuurlijk heerlijk, maar van de omgeving zie je niet veel, dus ga op actieve ontdekkingstocht door deze regio!

De Algarve is de ultieme surfbestemming. Algarve Tourism Bureau

Surf en ontspan in de Algarve

De westkust van de Algarve staat bekend om haar fantastische golven en is daarmee een ultieme surfbestemming. Zet je surfboard maar vast in de wax en smeer je goed in, want het is tijd voor een dagje op het strand. Van Zuid naar Noord zijn er de bekende surfersstranden van Beliche, Castelejo, Cordoama, Amado en Bordeira, maar vergeet zeker niet de kleinere strandjes daar tussenin te bezoeken.

Ontdek de wilde natuur per fiets

Wil je de wel wind door je haren voelen, maar niet per se het water in? Pak dan een (e-)mountainbike! Door de westkust van de Algarve lopen vele routes voor mountainbikers, toerfietsers en mensen die graag lange afstanden afleggen per fiets. De regio biedt fietsers eindeloze bloemenvelden en schilderachtige landschappen langs riviertjes en uitgestrekte stranden. Durf jij het aan?

Het dorpje Odeceixe. Algarve Tourism Bureau

Hiken op de wandelroutes van de Costa Vicentina

Langs de steile, okerbruine kliffen van de westkust van de meest zuidelijke Portugese regio zijn er oneindig veel wandelroutes te ontdekken. Organisatie Rota Vicentina (ook naamgever van een fameus wandelevenement door de regio) biedt wandelroutes voor hikers van elk niveau. Van de historische Rota Vicentina-route, tot karakteristieke zogenaamde ‘vissermannen’-routes en handige rondwandelingen, waardoor je uiteindelijk precies weer bij het startpunt uitkomt. Dit prachtige gebied, met zijn grillige natuur biedt indrukwekkende landschappen aan elke bezoeker.

Openingsbeeld: Algarve Tourism Bureau