Doe eens gek: beleef de zomer op Spitsbergen

Redactie Lonely Planet

Spitsbergen is het land van gletsjers, verlaten wildernis en ijsberen. Het bezoeken van de Noorse archipel staat niet per se bovenaan iedereens zomervakantiebestemmingenlijstje maar is zeker een aanrader voor de avonturiers onder ons.

Reizigers op zoek naar avontuur en luxe deze zomer kunnen verblijven in een luxe lodge aan de voet van een Arctische gletsjer die zich perfect leent voor het spotten van ijsberen. Het enigszins krankzinnige reisbureau Off The Map Travel biedt deze nieuwe expeditie op het Noorse eiland aan, die inclusief in het exclusieve Nordenskiold Lodge komt. Vanuit daar kun je perfect wilde dieren spotten, waaronder het beest waar Spitsbergen het meest berucht om is; de ijsbeer.

Je vrienden zullen je misschien voor gek verklaren als je in de zomer afreist naar het meest noordelijk gelegen bewoonde eiland, maar de zomer is eigenlijk de perfecte tijd om te gaan, helemaal als je wilde dieren wilt spotten.

Spot onder andere deze mooie makkers in de ijskoude wateren van de Noorse archipel. | Foto: Serengeti130 / iStock

Gasten die de reis boeken arriveren in de plaats Longyearbyen (een plek die net zoveel sneeuwscooters als mensen telt) en reizen vanuit daar per hondenslee verder om vervolgens deel te nemen aan een bootexpeditie rond de kust om te zoeken naar walrussen, walvissen en ijsberen, terwijl je onderweg bent naar de lodge. Eenmaal aangekomen kun je het avontuur voortzetten met een geleide gletsjerklim, een kayaktocht en veel andere activiteiten waarbij je kunt genieten van de pracht en praal van het vaak vergeten Noorse landschap. Na een lange dag vol adrenaline kun je ontspannen met lekker eten en een saunasessie.

De reis is beschikbaar van mei tot september en de kosten beginnen bij €7329 op basis van twee volwassen personen. Ontdek meer op de Off the Map Travel website.

Ben jij wel bestand tegen lage temperaturen? Lees dan hier hoe je Antarctica kunt bezoeken terwijl je er een leuk zakcentje aan overhoudt. 

Openingsbeeld: SeppFriedhuber / iStock