Deze student bewandelde Appalachian Trail in recordtempo

Redactie Lonely Planet

De spectaculaire Appalachian Trail in de Verenigde Staten wordt door de meeste wandelaars in kleine stukken bewandeld vanwege haar lengte van 3.540 km. Student Joe McConaughy liep de gehele route echter in 45 dagen, 12 uur en 15 minuten en brak daarmee het snelheidsrecord.

Iedere dag liep Joe 77 km en kwam tijdens zijn tocht door veertien verschillende staten. Van Springer Mountain in Georgia naar de top van Mount Katahdin in Maine.

Joe vertelde Lonely Planet hoe hij dagelijks 10.000 calorieën naar binnen moest werken om de zware tocht vol te houden: ‘Eten was echt een parttimebaan. Als ik 's ochtends opstond, probeerde ik eerst 1000 calorieën te eten. Ieder uur kwamen daar nog 300 bij. Als ik wist dat ik ergens vertraging op zou gaan lopen, moest ik dat ook in mijn eetpatroon aanpassen. Het gaat allemaal om slim zijn en goed plannen.’

Op zijn Instagramaccount @thestring.bean hield Joe zijn reis bij. Nu zijn recordpoging erop zit moet hij eerst voor een lange tijd uitrusten voordat zijn volgende avontuur begint.

 Zin om ook op weg te gaan? Lees dan ook: Jullie favoriet: soundtracks voor je ultieme roadtrip

Openingsbeeld: @thestring.bean