Deze 5 hardlooproutes zijn verkozen tot mooiste ter wereld

Redactie Lonely Planet

De Britse reisorganisatie Exodus Travels heeft in samenwerking met Parkrun UK de vijf mooiste hardlooproutes ter wereld gekozen. De routes zijn 5 kilometer lang en bieden renners een geweldig uitzicht tijdens de workout. 

Rennen in Chamonix bij Mont Blanc | Foto: nattrass / iStock

Mont Blanc running trail, Frankrijk

De omgeving rond Mont Blanc in Frankrijk biedt een van de mooiste wandelroutes in de Alpen. Het is eigenlijk een reeks van paden die de zeven valleien rond de Mont Blanc verbinden. Als je wilt rennen is Chamonix de beste plek, vanuit daar heb je verschillende paden waaruit je kunt kiezen.

Rennen langs de Tafelberg | Foto: jacoblund / iStock

Kaapstad waterfront run, Zuid-Afrika

Langs de waterkant van Kaapstad ren je tussen de Tafelberg en de oceaan. Tijdens deze pittoreske route kun je zelfs dolfijnen of zeehonden spotten.

Rondje om het paleis | Foto: andronov / iStock

Paleis Kokyo, Tokyo

De Imperial Palace Run in levendig Tokyo is een van de populairste hardlooproutes van de stad. Begin de dag goed in Japan met een rondje van vijf kilometer om de buitenste paleisgracht. Er zijn zelfs speciale punten waar je je bagage kwijt kunt en kunt douchen.

Prachtige rotsfort in Sri Lanka | Foto: jane1e / iStock

Sigiriya rotsfort, Sri Lanka

Ervaar de adembenemde schoonheid van Sri Lanka tijdens de route langs de rotsfort Sigiriya. Tijdens het rennen kom je langs prachtige tuinen en vijvers rondom de rots. Daag jezelf uit door ook de trap op te rennen. 

Langs het regenwoud van Panama | Foto: hstiver / iStock

Panamakanaal, Panama

Natuurliefhebbers kunnen langs het 100 jaar oude panamakanaal een prachtig parcours afleggen en genieten van de schoonheid van het regenwoud. 

Lees ook: Langste recreatieve pad ter wereld voltooid in Canada.

Openingsbeeld: brianajackson / iStock