De hoogste loopbrug van Canada wordt geopend

Redactie Lonely Planet

In mei wordt er een nieuwe loopbrug geopend tussen de twee grootste bergketens van Canada. Vanaf de brug heb je een duizelingwekkend uitzicht op de bergen, want het wordt de hoogste loopbrug van het land.

De nieuwe 'Golden Skybridge'-brug bevindt zich in het bergstadje Golden en verbindt wandelpaden in Columbia en de Rocky Mountains met elkaar. De splinternieuwe bruggen hangen op respectievelijk 130 en 80 meter hoogte, waardoor je schitterend uitzicht hebt op het alpine landschap om je heen. Ook zie je een 61 meter hoge waterval en een kabbelend riviertje in de kloof onder je.

Foto: Golden Skybridge by Pursuit

De twee bruggen worden met elkaar verbonden door een drie kilometer lang voetpad door een bos, en uitkijkplatforms bieden nog meer kans op schitterende vergezichten. Bij de experience base komt een café met terras en echte waaghalzen kunnen bij de Golden Skybridge een tandembungeeswing doen of 1,2 kilometer lang ziplinen over de kloof. Er is genoeg te doen in de omgeving van Golden, omdat er zes nationale bergparken in de buurt zijn.

Pursuit, het bedrijf dat de brug heeft gerealiseerd, verwacht dat het een grote trekpleister wordt voor de regio. 'De Columbiavallei is een bijzondere plek met een goede ligging, waardoor je een schitterend uitzicht hebt die heel bereikbaar is,' zegt David Barry, directeur van Pursuit. 'Of je nu in Golden verblijft of een tussenstop maakt tussen Alberta en British Columbia, we verwachten dat de Golden Skybridge snel een iconische beleving wordt voor Canadezen en bezoekers.' Kijk voor meer informatie over de brug en de omgeving op de website.

Openingsbeeld: Golden Skybridge by Pursuit