Adembenemend Afrika: de Victoriawatervallen

Redactie Lonely Planet

Naast de piramides en de Serengeti zijn de Victoriawatervallen (Mosi-oa-Tunya of “de donderende rook”) een van de beroemdste trekpleisters van Afrika. De plek wordt gedeeld door Zimbabwe en Zambia, maar eigenlijk is een het een hele eigen wereld.

Het krachtige water werkt als een magneet voor allerhande reizigers - backpackers, avonturiers, families, huwelijksreizigers - en dat is niet zonder reden: het is een van de grootste spektakels die je op onze aardbol zult vinden. Bekijk het schouwspel rechtstreeks vanuit een helikopter, met volledig zicht op het bijna 2 kilometer lange gordijn van bulderend water. Of gluur over de rand, vanuit Devil’s Pools. Het kolossale geweld van het vallende water zal je gegarandeerd versteld doen staan.

Je kunt hier komen omdat je simpelweg wilt genieten van dit wereldwonder der natuur, maar er is daarnaast nog een keur aan andere activiteiten te ondernemen. Avonturiers vinden hun adrenalinekick door te bungeejumpen of raften in de Zambezi en natuurliefhebbers halen hun hart op tussen de olifanten, buffels en neushoorns. Waar je ook voor komt, je kunt tijdens een bezoek aan de Victoriawatervallen ongetwijfeld flink wat zaken van je bucketlist strepen.

Meer watervallen? In IJsland zijn er heel veel te vinden.

Openingsbeeld: ThomasSaupe / iStock