Welkom in Zuid-Afrika


Elk land in de wereld kent diversiteit, maar Zuid-Afrika spant de kroon. Het dierenrijk reikt van de nijlpaarden in de Limpoporivier tot pinguïns die waggelen op de kaap. Als zuidelijkste puntje van het boeiendste continent ter wereld heeft Zuid-Afrika meer noemenswaardige landschappen dan fotografen kunnen vastleggen.

Hoogtepunten zijn de verlaten halfwoestijn Kalahari, het bloemenveld van Namakwa in de lente, de adembenemende uitzichten vanaf de iconische Tafelberg en Cape Point. Breng een bezoek aan het Krugerpark (waar het beroemde filmpje van een gevecht tussen een paar leeuwen, buffels en een krokodil is opgenomen; een YouTube-hit met meer dan 75 miljoen views) en de Drakensbergen, die door het oosten van het land lopen en ook Lesotho binnendringen. Het iSimangaliso Wetland Park in de provincie KwaZoeloe-Natal beschikt over vijf verschillende ecosystemen, die zowel zebra’s als dolfijnen aantrekken.

Ben je meer geïnteresseerd in een ander soort “wild leven”, bezoek dan de nachtclubs van Kaapstad: met een lengte van vier kilometer heeft Long Street voor iedereen wat te bieden. Of proef in de townships (de armere wijken in Zuid-Afrika) zelfgebrouwen bier bij een shebeen, een bar zonder vergunning. Blik terug op je reis tijdens een kostelijk diner: een zeevruchten-gerecht aan de Tuinroute, Indiase curry in de Indische buurt van Durban, een pittig Cape Malay gerecht of een braai (barbeque) in de wildernis. Drink hier een goede fles Pinotage bij; geproduceerd door de oudste wijnindustrie buiten Europa.

Openingsbeeld: RobinWonderboy / iStock