Het wordt afgeraden naar grensgebieden af te reizen. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Zambia


Ontdek een jungle waarin dieren, zowel roofdier als prooi, onverschrokken over je kamp ronddwalen. Nachten worden hier doorgebracht met verhalen om het kampvuur en de menselijke voetafdruk vind je hier nergens terug.

Reizen door Zambia is een unieke ervaring. Verken een afgelegen, betoverende wildernis, vol met verbazingwekkend diverse flora en fauna, meer dan in elk ander deel van zuidelijk Afrika. De ene dag kano je op een brede, kalme rivier en de volgende raft je door razendsnelle stroomversnellingen in de buurt van de wereldberoemde Victoriawatervallen. Dit prachtige spektakel is met enig geduld ook vanuit de hoofdstad Lusaka te bereiken, op 6 uur rijden.

Het land grenst niet aan zee, maar er zijn drie grote rivieren (de Kafue, de Luangwa en Zambezi) die door het land stromen: zij definiëren zowel de geografie als het ritme van het leven voor veel van de inwoners. Voor een onafhankelijke reiziger is Zambia echter een logistieke uitdaging, vanwege de enorme omvang, het vervallen wegennet en de exclusieve faciliteiten. Voor degenen die de reis wél ondernemen, geeft het relatieve gebrek aan drukte juist nog meer voldoening.

Openingsbeeld: Bobbushphoto