In Tunesië zijn er veiligheidsrisico's en geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Tunesië


Het is slechts een kleine strook in het wijdse Noord-Afrika, maar Tunesië heeft genoeg geschiedenis en natuurlijke schoonheid voor een land dat vele malen groter is. Tunesië is perfect voor een eenvoudige zon-zand-zee vakantie: een zwoele, met zand omrande Mediterrane kust, de geur van jasmijn en zeebriesjes en de vis is er altijd vers.

Als je verder kijkt dan de stranden, dan kom je bij aangrijpende, ondergewaardeerde bestemmingen waar culturen van weleer ontdekt kunnen worden in slechts een paar dagen tijd. Tunis is zich aan het ontwikkelen tot een ambitieuze, moderne hoofdstad, maar zowel de lange Ottomaanse overheersing als het recente koloniale verleden zijn er nog volop voelbaar. In het noorden wemelt het in de meren van de roze flamingo’s, doemen verrassend diepgroene bossen langs de kustlijn op en zijn de glooiende landschappen gevuld met olijf- en citrusbomen. Zuidelijker strekt de immer betoverende Sahara diep de Afrikaanse binnenlanden in, waar de tradities van de inheemse Berbers nog altijd bloeien.

Openingsbeeld: efesenko / iStock