Welkom in de Seychellen


Talkpoederstranden overspoeld met topaaskleurig water, weelderige heuvels, een fantastisch ontspannen tempo; deze dromen over een tropisch paradijs worden realiteit in de Seychellen.

Prachtige stranden

Moeder Natuur was erg gul voor deze 115 eilanden die verspreid liggen in de Indische Oceaan en heeft ze vreselijk verwend. De stranden zijn zonder enige twijfel de grote attractie: prachtige stroken van parelmoerzand overspoeld met topaaskleurig water, gesteund door weelderige heuvels en grote, glooiende rotsblokken. En nauwelijks een levende ziel in zicht. Het kiezen van je favoriete strand is hetzelfde als je favoriete ijssmaak uitkiezen – ze zijn allemaal heerlijk! De echte favorieten zijn het wereldberoemde Anse Source d’Argent, het afgelegen Anse Marron, het sexy Anse Takamaka en het perfecte Anse Lazio, dat wel een ansichtkaart lijkt.

Luxe resorts

Witte zandstranden, afgelegen baaien, koraalkleurige zonsondergangen, elegante hotels, piekfijne restaurants en rustige spa’s. Met zo’n dromerige omgeving is het niet verwonderlijk dat de pasgetrouwden en degenen die een sprankelende, tropische vakantie zoeken, de Seychellen bovenaan hun verlanglijstje hebben staan. Ook jij kunt ook zo’n luxeleventje leiden in één van de met sterren bezaaide hotspots van het land, maar dan moet je wel geld hebben. Maar wees niet bang als je geen miljonair bent - dit paradijs is betaalbaarder dan je misschien denkt. Naast de ultraluxe opties hebben de Seychellen tal van zelfstandige faciliteiten en pensions die door families worden gerund. Deze accommodaties zijn vriendelijker voor je portemonnee en bieden bovendien een kijkje in het lokale leven.

Ecotoerisme & Wildlife spotten

Laad de batterijen van je camera goed op, mensen – de Seychellen hebben niet voor niets de bijnaam “De Galapagos van de Indische Oceaan”. Het bekijken van zeeschildpadden die zich nestelen op de zandstranden van Bird Island of de gigantische aldabra-reuzenschildpadden die vrij rondzwerven op Curieuse zijn ervaringen die je waarschijnlijk maar één keer in je leven meemaakt. Als je hoopt de bonte stern, keerkringvogels, fluiters en dayallijsters te spotten in hun natuurlijke habitat, dan moeten de vogelreservaten van Aride, Cousin en Bird Island zeker op de planning staan. En Praslin de Vallée de Mai is een stukje van het Hof van Eden, waar je de zeer zeldzame coco de mer-palmen in hun natuurlijke staat kunt zien.

Onderwater lekkernijen

Duiken en snorkelen zijn de meest populaire activiteiten in de Seychellen - en terecht. Magische riffen, kloofachtige terreinen, ondiepe wateren, spannende scheepswrakken, indrukwekkende granieten aardlagen en prachtige koraaltuinen geven duikers en snorkelaars bijna direct toegang tot een verscheidenheid aan omgevingen. Het water is warm, helder en vol met leven, van de kleinste tropische vissen tot de grootste diepzeeschepsels, waaronder walvishaaien. Of je nu een ervaren duiker bent of voor de allereerste keer de flippers aan je voeten schuift - er zijn gebieden voor alle niveaus. Je wordt daarbij verwelkomd door gekwalificeerde, meertalige instructeurs in de erkende duikcentra.

Openingsbeeld: SimonDannhauer / iStock