Welkom in Kampala


Kampala is een fantastische introductie van Oeganda. Het is een dynamische en innemende stad, met weinig van het gedoe van oostelijk buurland Kenia en met verschillende bezienswaardigheden die je minstens een paar dagen bezig zullen houden.

De vooruitstrevende stad die Kampala tegenwoordig is, verschilt enorm van de gebroken stad die het in 1980 nog was. In de tijd na Musevini’s overwinning is Kampala getransformeerd van een lege huls tot een florerende, moderne stad.

Kampala kent meerdere gezichten. Je hebt de onmogelijk chaotische binnenstad, waar de straten zwart zien van de winkelende mensen, handelaars en de meest overladen bus- en taxistandplaatsen die je ooit hebt gezien. Richting de Nakasero heuvel kom je langs Kampala’s duurste hotels en transformeert het stadscentrum langzaam in iets wat lijkt op een garden city. Hier vind je de vele ambassades, overheidsgebouwen en de exclusieve woonwijken. Het is tevens de thuisbasis van luxueuze restaurants en bars, die populair zijn onder expats.

Openingsbeeld: mtcurado / iStock

Laat je inspireren