In Nigeria zijn er veiligheidsrisico's en geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Nigeria


Nigeria is een bruisende kracht: het dichtstbevolkte land van Afrika – bijna éénvijfde van de Afrikanen is van Nigeriaanse afkomst – domineert de regio zowel op economisch als cultureel vlak en dat werpt zijn vruchten af door heel Afrika. Terwijl de Westerse economie soms hapert staat de groei van Nigeria in de wereldwijde top vijf; mede dankzij zijn tiende plaats op de lijst van olieproducenten. Lagos, de belangrijkste stad van Nigeria, barst uit zijn voegen: met een ontluikende technologie- en telecommunicatie-industrie, chique restaurants en clubs en de exploderende muziek- en kunstscene is deze megastad het gezicht van hedendaags Afrika.

In de dorpjes en stadjes buiten Gidi (zoals de inwoners van Lagos hun stad noemen) kun je je soms een eenzame ontdekker voelen die een glimp opvangt van de rauwe werkelijkheid van de wereld. Dompel je onder in de diepe lagen van de culturen, de geschiedenis en de omgevingen: van de eeuwenoude moslimsteden in het noorden tot de rivierdelta, van de Yoruba-koninkrijken en spirituele altaren tot de legendarische conflicten tussen de stammen en van de havens uit de slavernijtijd, allemaal te midden van schitterende natuur. Het perfecte tegengif voor een soms vermoeiende reis.

Openingsbeeld: peeterv / iStock